Nabeschouwing Salzburg - Rapid Wien (3-2) || Tipico Bundesliga 2019/2020

Zondag 27 oktober 2019 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2019/2020 neemt Salzburg het zondag 27 oktober 2019 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Rapid Wien. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Wals-Siezenheim.

Via de Salzburg - Rapid Wien live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salzburg - Rapid Wien (3-2)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Salzburg en Rapid Wien is onder leiding van scheidsrechter Oliver Drachta geëindigd in een 3-2 overwinning voor Salzburg. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 31 minuten. D. Szoboszlai maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Salzburg vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Salzburg kreeg via Hwang Hee-Chan in de 33e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Oliver Drachta de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. In de 38e werd de voorsprong voor Salzburg verdubbeld dankzij een doelpunt van E. B. Haaland.

In de 46e minuut was het Rapid Vienna dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van C. Knasmullner. Na 87 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Barac de 2-2 maakte namens Rapid Vienna. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Salzburg dat via Z. Junuzovic nogmaals wist te scoren en daarmee op een 3-2 voorsprong kwam in de 94e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Oliver Drachta bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Salzburg.

LIVE Salzburg - Rapid Wien 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salzburg - Rapid Wien teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Penalty Salzburg Penalty D. Szoboszlai Salzburg 1-0
33' Penalty gemist Salzburg Penalty gemist Hwang Hee-Chan Salzburg
38' Doelpunt Salzburg Doelpunt E. B. Haaland met assist van Hwang Hee-Chan Salzburg 2-0
46' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor E. B. Haaland Salzburg
46' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt C. Knasmullner met assist van S. Schwab Rapid Vienna 2-1
58' Wissel Rapid Vienna Wissel K. Arase voor C. Knasmullner Rapid Vienna
63' Wissel Rapid Vienna Wissel A. Badji voor T. Fountas Rapid Vienna
66' Wissel Salzburg Wissel E. Mwepu voor T. Minamino Salzburg
75' Wissel Salzburg Wissel P. Daka voor E. B. Haaland Salzburg
87' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt M. Barac Rapid Vienna 2-2
89' Wissel Salzburg Wissel S. Koita voor D. Szoboszlai Salzburg
94' Doelpunt Salzburg Doelpunt Z. Junuzovic Salzburg 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Salzburg - Rapid Wien
Opstellingen Salzburg - Rapid Wien
De opstellingen van Salzburg en Rapid Wien zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Salzburg gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Rapid Wien zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.