In de Tipico Bundesliga neemt Rapid Wien het zondag 15 mei 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Salzburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadion in Wien.

Via de Rapid Wien - Salzburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rapid Wien - Salzburg (0-1)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Rapid Wien en Salzburg is onder leiding van scheidsrechter Stefan Ebner geëindigd in een 0-1 overwinning voor Salzburg. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door L. Sucic, waarmee Salzburg met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Rapid Wien dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 0-1 overwinning in het voordeel van Salzburg.

Wedstrijdstatistieken Rapid Wien - Salzburg
Balbezit
39%
61%
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
17
15
Schoten op doel
6
4
Aanvallen
74
102
Gevaarlijke aanvallen
28
44
Passes
280
452
Overtredingen
17
11
Buitenspel
1
6
Corners
4
10
Wissels
4
4
LIVE Rapid Wien - Salzburg 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rapid Wien - Salzburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
10' Doelpunt Salzburg Doelpunt L. Sucic met assist van K. Adeyemi Salzburg 0-1
27' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor I. Van der Brempt Salzburg
60' Wissel Rapid Vienna Wissel Y. Demir voor M. Oswald Rapid Vienna
69' Wissel Salzburg Wissel B. Aaronson voor M. Camara Salzburg
69' Wissel Salzburg Wissel B. Sesko voor K. Adeyemi Salzburg
75' Wissel Salzburg Wissel Z. Junuzovic voor M. Kjaergaard Salzburg
80' Wissel Rapid Vienna Wissel D. Savic voor T. Schick Rapid Vienna
80' Wissel Rapid Vienna Wissel O. Strunz voor K. Arase Rapid Vienna
80' Wissel Rapid Vienna Wissel C. Knasmullner voor R. Ljubicic Rapid Vienna
87' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor E. Aiwu Rapid Vienna
88' Wissel Salzburg Wissel S. Koita voor J. Adamu Salzburg
89' Gele kaart Salzburg Gele kaart voor B. Aaronson Salzburg
92' Gele kaart Rapid Vienna Gele kaart voor M. Grull Rapid Vienna
Video hoogtepunten en samenvatting Rapid Wien - Salzburg
Opstellingen Rapid Wien - Salzburg
De opstellingen van Rapid Wien en Salzburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rapid Wien gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Salzburg zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Ferdinand Feldhofer
Formatie 3-4-1-2
Coach Matthias Jaissle
Wissels Salzburg
# Speler Pos.
33 Alexander Walke K
5 Albert Vallci V
16 Zlatko Junuzović M
10 Antoine Bernede M
11 Brenden Aaronson M
30 Benjamin Šeško A
20 Sekou Koita A
Voorbeschouwing Rapid Wien - Salzburg

Rapid Wien en Salzburg treffen elkaar in de 31e speelronde van de Tipico Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stefan Ebner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rapid Wien en Salzburg in de Tipico Bundesliga vond plaats op 3 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Salzburg. Op basis van de afgelopen 65 duels tussen beide teams is Salzburg favoriet. 36 keer wist de ploeg van Rapid Wien te winnen, tegenover 13 winstpartijen voor Rapid Wien. 16 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Rapid Wien 13
Winst Salzburg 36
Gelijkspel 16
Totaal 65

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rapid Wien op een 3e positie staat, terwijl we Salzburg terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Rapid Wien - Salzburg Opstelling Rapid Wien Opstelling Salzburg Live Rapid Wien - Salzburg Live Rapid Wien - Salzburg kijken Rapid Wien - Salzburg kijken Live Rapid Wien - Salzburg stream Rapid Wien - Salzburg Fox Sports Nabeschouwing Rapid Wien - Salzburg Uitslag Rapid Wien - Salzburg Statistieken Rapid Wien - Salzburg Tipico Bundesliga 2021/2022 Rapid Wien - Salzburg wedden Rapid Wien - Salzburg gokken Rapid Wien - Salzburg Unibet