Nabeschouwing Sturm Graz - Ried (2-1) || Tipico Bundesliga 2022/2023

Zondag 30 oktober 2022 - 17:00 uur



In de Tipico Bundesliga 2022/2023 neemt Sturm Graz het zondag 30 oktober 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Ried. De wedstrijd wordt gespeeld in Merkur Arena in Graz.

Via de Sturm Graz - Ried live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sturm Graz - Ried (2-1)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Sturm Graz en Ried is onder leiding van scheidsrechter Harald Lechner geëindigd in een 2-1 overwinning voor Sturm Graz. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 22 minuten. J. Jantscher maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Sturm Graz vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Ried kwam in de 59e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Nutz, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 71e minuut zette O. Kiteishvili zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Sturm Graz de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Harald Lechner, waardoor Sturm Graz dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Sturm Graz - Ried
Goals
2
1
Balbezit
58%
42%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
21
9
Schoten op doel
10
3
Aanvallen
159
69
Gevaarlijke aanvallen
65
35
Passes
490
348
Overtredingen
5
12
Buitenspel
2
1
Corners
9
3
Wissels
5
4
LIVE Sturm Graz - Ried 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sturm Graz - Ried teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
22' Penalty Sturm Graz Penalty J. Jantscher Sturm Graz 1-0
59' Doelpunt Ried Doelpunt S. Nutz Ried 1-1
63' Wissel Sturm Graz Wissel E. Emegha voor J. Jantscher Sturm Graz
71' Doelpunt Sturm Graz Doelpunt O. Kiteishvili Sturm Graz 2-1
72' Wissel Ried Wissel L. Kronberger voor S. Nutz Ried
72' Wissel Ried Wissel C. Monschein voor S. Chabbi Ried
74' Wissel Sturm Graz Wissel J. Gorenc Stankovic voor A. Prass Sturm Graz
74' Wissel Sturm Graz Wissel W. Boving voor A. Ajeti Sturm Graz
80' Wissel Ried Wissel J. Wiessmeier voor M. Gragger Ried
81' Wissel Sturm Graz Wissel M. Sarkaria voor T. Horvat Sturm Graz
81' Wissel Sturm Graz Wissel D. Affengruber voor O. Kiteishvili Sturm Graz
89' Wissel Ried Wissel M. Lackner voor L. Mikic Ried
91' Gele kaart Ried Gele kaart voor M. Martin Ried
Video hoogtepunten en samenvatting Sturm Graz - Ried
Opstellingen Sturm Graz - Ried
De opstellingen van Sturm Graz en Ried zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sturm Graz gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Ried zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 4-3-1-2
Coach Christian Ilzer
Formatie 4-4-2
Coach Christian Heinle
Voorbeschouwing Sturm Graz - Ried

Sturm Graz en Ried treffen elkaar in de 14e speelronde van de Tipico Bundesliga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Harald Lechner en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sturm Graz en Ried in de Tipico Bundesliga vond plaats op 6 augustus 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 53 duels tussen beide ploegen is Sturm Graz favoriet. De thuisploeg wist 29 keer te winnen, terwijl Ried slechts 12 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Sturm Graz 29
Winst Ried 12
Gelijkspel 12
Totaal 53

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sturm Graz op een 2e positie staat, terwijl we Ried terugvinden op de 11e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Sturm Graz - Ried Opstelling Sturm Graz Opstelling Ried Live Sturm Graz - Ried Live Sturm Graz - Ried kijken Sturm Graz - Ried kijken Live Sturm Graz - Ried stream Sturm Graz - Ried Fox Sports Nabeschouwing Sturm Graz - Ried Uitslag Sturm Graz - Ried Statistieken Sturm Graz - Ried Tipico Bundesliga 2022/2023 Sturm Graz - Ried wedden Sturm Graz - Ried gokken Sturm Graz - Ried Unibet