Nabeschouwing Wolfsberger AC - Salzburg (1-2) || Tipico Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 5 november 2022 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2022/2023 neemt Wolfsberger AC het zaterdag 5 november 2022 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Salzburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Lavanttal Arena in Wolfsberg.

Via de Wolfsberger AC - Salzburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolfsberger AC - Salzburg (1-2)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Wolfsberger AC en Salzburg is onder leiding van scheidsrechter Julian Weinberger geëindigd in een 1-2 overwinning voor Salzburg. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door N. Okafor, waarmee Salzburg met 0-1 de leiding nam. Salzburg vergrootte in de 42e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Adamu op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 76e minuut wist Wolfsberger AC de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via M. Malone. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Wolfsberger AC kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Julian Weinberger, waardoor Salzburg dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Wolfsberger AC - Salzburg 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolfsberger AC - Salzburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Salzburg Doelpunt N. Okafor met assist van L. Sucic Salzburg 0-1
42' Doelpunt Salzburg Doelpunt J. Adamu Salzburg 0-2
67' Wissel Salzburg Wissel S. Koita voor N. Okafor Salzburg
70' Wissel Wolfsberger AC Wissel T. Rocher voor T. Baribo Wolfsberger AC
70' Wissel Wolfsberger AC Wissel K. Kerschbaumer voor M. Taferner Wolfsberger AC
76' Doelpunt Wolfsberger AC Doelpunt M. Malone met assist van T. Rocher Wolfsberger AC 1-2
84' Wissel Wolfsberger AC Wissel T. Ballo voor M. Novak Wolfsberger AC
86' Wissel Salzburg Wissel R. Simic voor B. Sesko Salzburg
90' Wissel Wolfsberger AC Wissel D. Gugganig voor E. Omic Wolfsberger AC
Video hoogtepunten en samenvatting Wolfsberger AC - Salzburg
Opstellingen Wolfsberger AC - Salzburg
De opstellingen van Wolfsberger AC en Salzburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolfsberger AC gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Salzburg zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Wolfsberger AC - Salzburg

Wolfsberger AC en Salzburg treffen elkaar in de 15e speelronde van de Tipico Bundesliga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Julian Weinberger en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wolfsberger AC en Salzburg in de Tipico Bundesliga vond plaats op 14 augustus 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Salzburg. Op basis van de afgelopen 39 duels tussen beide teams is Salzburg favoriet. 22 keer wist de ploeg van Wolfsberger AC te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Wolfsberger AC. 12 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Wolfsberger AC 5
Winst Salzburg 22
Gelijkspel 12
Totaal 39

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wolfsberger AC op een 8e positie staat, terwijl we Salzburg terugvinden op de 1e plaats.