Nabeschouwing Rapid Wien - Blau-Weiß Linz (1-0) || Tipico Bundesliga 2023/2024

Zondag 26 november 2023 - 17:00 uur

In de Tipico Bundesliga 2023/2024 neemt Rapid Wien het zondag 26 november 2023 om 17:00 uur in eigen huis op tegen Blau-Weiß Linz. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Stadion in Wien.

Via de Rapid Wien - Blau-Weiß Linz live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Rapid Wien - Blau-Weiß Linz (1-0)

Het Tipico Bundesliga duel tussen Rapid Wien en Blau-Weiß Linz is onder leiding van scheidsrechter Chiristian-Petru Ciochirca geëindigd in een 1-0 overwinning voor Rapid Wien. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 60e minuut door Marco Grüll, waarmee Rapid Vienna met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Rapid Wien dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Rapid Wien uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Rapid Wien - Blau-Weiß Linz 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Rapid Wien - Blau-Weiß Linz teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

56' Wissel Blau-Weiß Linz Wissel Conor Noß voor Fabian Windhager Blau-Weiß Linz
60' Doelpunt Rapid Vienna Doelpunt Marco Grüll Rapid Vienna 1-0
61' Wissel Blau-Weiß Linz Wissel Stefan Feiertag voor Ronivaldo Blau-Weiß Linz
71' Wissel Blau-Weiß Linz Wissel Raphael Hofer voor Alexander Briedl Blau-Weiß Linz
71' Wissel Blau-Weiß Linz Wissel Marcel Schantl voor Simon Seidl Blau-Weiß Linz
75' Gele kaart Blau-Weiß Linz Gele kaart voor Stefan Haudum Blau-Weiß Linz
76' Wissel Rapid Vienna Wissel Moritz Oswald voor Lukas Grgić Rapid Vienna
76' Wissel Rapid Vienna Wissel Oliver Strunz voor Nicolas-Gerrit Kühn Rapid Vienna
82' Gele kaart Blau-Weiß Linz Gele kaart voor Raphael Hofer Blau-Weiß Linz
90' Wissel Rapid Vienna Wissel Roman Kerschbaum voor Guido Burgstaller Rapid Vienna
90' Wissel Rapid Vienna Wissel Thorsten Schick voor Marco Grüll Rapid Vienna
93' Wissel Rapid Vienna Wissel Terence Kongolo voor Jonas Antonius Auer Rapid Vienna
Video hoogtepunten en samenvatting Rapid Wien - Blau-Weiß Linz
Opstellingen Rapid Wien - Blau-Weiß Linz
De opstellingen van Rapid Wien en Blau-Weiß Linz zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Rapid Wien gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Blau-Weiß Linz zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Rapid Wien - Blau-Weiß Linz

Rapid Wien en Blau-Weiß Linz treffen elkaar in de 15e speelronde van de Tipico Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chiristian-Petru Ciochirca en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Rapid Wien en Blau-Weiß Linz in de Tipico Bundesliga vond plaats op 20 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Rapid Wien. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Rapid Wien favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Blau-Weiß Linz slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Rapid Wien 1
Winst Blau-Weiß Linz 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Rapid Wien op een 8e positie staat, terwijl we Blau-Weiß Linz terugvinden op de 9e plaats.