Nabeschouwing Lierse - Kortrijk (0-2) || UEFA Europa League Playoffs 2017/2018

Zaterdag 14 april 2018 - 20:00 uur

In de UEFA Europa League Playoffs 2017/2018 neemt Lierse het zaterdag 14 april 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Herman Vanderpoortenstadion in Lier.

Via de Lierse - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Lierse - Kortrijk (0-2)

Het UEFA Europa League Playoffs duel tussen Lierse en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Wesley Alen geëindigd in een 0-2 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door J. Perbet, waarmee Kortrijk met 0-1 de leiding nam. Kortrijk vergrootte in de 58e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Ajagun op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 90e minuut kreeg M. Elgabas van Lierse voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Lierse de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Kortrijk.

LIVE Lierse - Kortrijk 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Lierse - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Doelpunt Kortrijk Doelpunt J. Perbet met assist van B. Kumordzi Kortrijk 0-1
58' Doelpunt Kortrijk Doelpunt A. Ajagun Kortrijk 0-2
59' Wissel Lierse Wissel M. Elgabas voor N. Binst Lierse
72' Wissel Lierse Wissel O. Boussaid voor Y. Buyens Lierse
72' Wissel Kortrijk Wissel C. Lepoint voor T. Chevalier Kortrijk
81' Wissel Kortrijk Wissel J. Stojanovic voor I. Ouali Kortrijk
85' Wissel Kortrijk Wissel E. Palmer-Brown voor K. DHaene Kortrijk
88' Gele kaart Lierse Gele kaart voor M. Elgabas Lierse
89' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor J. Perbet Kortrijk
90' Tweede gele kaart Lierse Tweede gele kaart voor M. Elgabas Lierse
Video hoogtepunten en samenvatting Lierse - Kortrijk
Opstellingen Lierse - Kortrijk

Voorbeschouwing Lierse - Kortrijk

Lierse en Kortrijk spelen tegen elkaar in seizoen 2017/2018 van de UEFA Europa League Playoffs. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Wesley Alen en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Lierse en Kortrijk elkaar treffen in de UEFA Europa League Playoffs.

Winst Lierse 0
Winst Kortrijk 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Lierse op een 4e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.