Nabeschouwing Royal Excel Mouscron - Kortrijk (2-1) || UEFA Europa League Playoffs 2017/2018

Zondag 8 april 2018 - 20:00 uur

In de UEFA Europa League Playoffs 2017/2018 neemt Royal Excel Mouscron het zondag 8 april 2018 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Le Canonnier (Mouscron (Moeskron)) in Moeskron.

Via de Royal Excel Mouscron - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Royal Excel Mouscron - Kortrijk (2-1)

Het UEFA Europa League Playoffs duel tussen Royal Excel Mouscron en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 2-1 overwinning voor Royal Excel Mouscron. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van T. Mezague zette Kortrijk op een 0-1 voorsprong in de 14e minuut van de wedstrijd. Royal Excel Mouscron kwam in de 36e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Awoniyi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 84e minuut moest Kortrijk verder met een man minder nadat G. Kagelmacher een rode kaart had gekregen.

D. Mohamed zette Royal Excel Mouscron even later op 2-1 nadat hij een door scheidsrechter Lawrence Visser toegekende penalty wist te benutten.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lawrence Visser, waardoor Royal Excel Mouscron een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Royal Excel Mouscron - Kortrijk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Royal Excel Mouscron - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Eigen doelpunt Kortrijk Eigen doelpunt T. Mezague Kortrijk 0-1
18' Gele kaart Royal Excel Mouscron Gele kaart voor T. Mezague Royal Excel Mouscron
36' Doelpunt Royal Excel Mouscron Doelpunt T. Awoniyi met assist van O. Govea Royal Excel Mouscron 1-1
36' Gele kaart Royal Excel Mouscron Gele kaart voor T. Awoniyi Royal Excel Mouscron
46' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel F. Olinga voor D. Rotariu Royal Excel Mouscron
63' Wissel Kortrijk Wissel S. de Smet voor A. Ajagun Kortrijk
64' Wissel Kortrijk Wissel C. Lepoint voor I. Ouali Kortrijk
72' Wissel Kortrijk Wissel B. Verboom voor Y. Attal Kortrijk
75' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel N. Debaisieux voor Y. Mbombo Royal Excel Mouscron
84' Rode kaart Kortrijk Rode kaart voor G. Kagelmacher Kortrijk
85' Penalty Royal Excel Mouscron Penalty D. Mohamed Royal Excel Mouscron 2-1
87' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor T. Chevalier Kortrijk
88' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor B. Kumordzi Kortrijk
91' Wissel Royal Excel Mouscron Wissel B. Van Durmen voor O. Govea Royal Excel Mouscron
Video hoogtepunten en samenvatting Royal Excel Mouscron - Kortrijk
Opstellingen Royal Excel Mouscron - Kortrijk

Voorbeschouwing Royal Excel Mouscron - Kortrijk

Royal Excel Mouscron en Kortrijk spelen tegen elkaar in seizoen 2017/2018 van de UEFA Europa League Playoffs. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lawrence Visser en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Royal Excel Mouscron en Kortrijk in de UEFA Europa League Playoffs vond plaats op 20 mei 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kortrijk. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide teams is Kortrijk favoriet. 2 keer wist de ploeg van Royal Excel Mouscron te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Royal Excel Mouscron. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Royal Excel Mouscron 0
Winst Kortrijk 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Royal Excel Mouscron op een 2e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 1e plaats.