Nabeschouwing IJsland - Zwitserland (1-2) || UEFA Nations League 2018

Maandag 15 oktober 2018 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2018 neemt IJsland het maandag 15 oktober 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Zwitserland. De wedstrijd wordt gespeeld in Laugardalsvöllur in Reykjavík.

Via de IJsland - Zwitserland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing IJsland - Zwitserland (1-2)

Het UEFA Nations League duel tussen IJsland en Zwitserland is onder leiding van scheidsrechter Lars Christian Andreas Ekberg geëindigd in een 1-2 overwinning voor Zwitserland. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 52e minuut door H. Seferović, waarmee Switzerland met 0-1 de leiding nam. Switzerland vergrootte in de 67e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Lang op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 81e minuut wist Iceland de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via A. Finnbogason. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Iceland kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lars Christian Andreas Ekberg, waardoor Zwitserland een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE IJsland - Zwitserland 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd IJsland - Zwitserland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

49' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor D. Zakaria Switzerland
52' Doelpunt Switzerland Doelpunt H. Seferović met assist van G. Xhaka Switzerland 0-1
67' Doelpunt Switzerland Doelpunt M. Lang met assist van X. Shaqiri Switzerland 0-2
68' Wissel Iceland Wissel R. Gíslason voor A. Traustason Iceland
69' Wissel Switzerland Wissel E. Fernandes voor M. Gavranović Switzerland
74' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor F. Schär Switzerland
81' Doelpunt Iceland Doelpunt A. Finnbogason Iceland 1-2
85' Wissel Iceland Wissel A. Gudmundsson voor R. Sigurjónsson Iceland
88' Wissel Switzerland Wissel C. Fassnacht voor S. Zuber Switzerland
91' Wissel Switzerland Wissel Albian Ajeti voor H. Seferović Switzerland
93' Gele kaart Iceland Gele kaart voor R. Sigurðsson Iceland
Video hoogtepunten en samenvatting IJsland - Zwitserland
Opstellingen IJsland - Zwitserland
De opstellingen van IJsland en Zwitserland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat IJsland gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Zwitserland zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing IJsland - Zwitserland

IJsland en Zwitserland spelen tegen elkaar in seizoen 2018 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lars Christian Andreas Ekberg en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen IJsland en Zwitserland in de UEFA Nations League vond plaats op 8 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zwitserland. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Zwitserland favoriet. 1 keer wist de ploeg van IJsland te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor IJsland. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst IJsland 0
Winst Zwitserland 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel IJsland op een 3e positie staat, terwijl we Zwitserland terugvinden op de 2e plaats.