Nabeschouwing Litouwen - Wit-Rusland (2-2) || UEFA Nations League 2020/2021

Zondag 11 oktober 2020 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Litouwen het zondag 11 oktober 2020 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Wit-Rusland. De wedstrijd wordt gespeeld in Vilniaus LFF stadionas in Vilnius.

Via de Litouwen - Wit-Rusland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Litouwen - Wit-Rusland (2-2)

De UEFA Nations League 2020/2021 wedstrijd tussen Litouwen en Wit-Rusland geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 7e minuut door A. Novikovas, waarmee Lithuania met 1-0 de leiding nam. Een benutte penalty van V. Lisakovich in de 59e minuut zorgde er even later voor dat Belarus weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 66e minuut zette A. Sachivko zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Belarus de leiding in de wedstrijd nam.

Na 75 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat K. Laukzemis de 2-2 maakte voor Lithuania. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Litouwen - Wit-Rusland 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Litouwen - Wit-Rusland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Doelpunt Lithuania Doelpunt A. Novikovas Lithuania 1-0
20' Gele kaart Belarus Gele kaart voor V. Gromyko Belarus
38' Gele kaart Belarus Gele kaart voor M. Ebong Belarus
57' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor D. Kazlauskas Lithuania
57' Wissel Belarus Wissel D. Laptev voor M. Skavysh Belarus
57' Wissel Belarus Wissel V. Lisakovich voor V. Gromyko Belarus
59' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor E. Vaitkunas Lithuania
59' Penalty Belarus Penalty V. Lisakovich Belarus 1-1
60' Wissel Lithuania Wissel K. Laukzemis voor D. Kazlauskas Lithuania
64' Wissel Lithuania Wissel M. Beneta voor E. Vaitkunas Lithuania
66' Doelpunt Belarus Doelpunt A. Sachivko Belarus 1-2
69' Wissel Belarus Wissel D. Podstrelov voor R. Yuzepchukh Belarus
72' Wissel Lithuania Wissel F. Cernych voor A. Novikovas Lithuania
72' Wissel Lithuania Wissel P. Golubickas voor G. Sirgedas Lithuania
72' Wissel Lithuania Wissel M. Dapkus voor D. Simkus Lithuania
75' Doelpunt Lithuania Doelpunt K. Laukzemis met assist van J. Lasickas Lithuania 2-2
80' Wissel Belarus Wissel I. Bakhar voor I. Stasevich Belarus
80' Wissel Belarus Wissel A. Khachaturyan voor M. Ebong Belarus
88' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor M. Dapkus Lithuania
90' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor M. Vorobjovas Lithuania
Video hoogtepunten en samenvatting Litouwen - Wit-Rusland
Opstellingen Litouwen - Wit-Rusland
De opstellingen van Litouwen en Wit-Rusland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Litouwen gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Wit-Rusland zal beginnen in een 4-4-1-1 opstelling.
Voorbeschouwing Litouwen - Wit-Rusland

Litouwen en Wit-Rusland spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Julian Weinberger en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Litouwen en Wit-Rusland elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Litouwen 0
Winst Wit-Rusland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Litouwen op een 4e positie staat, terwijl we Wit-Rusland terugvinden op de 3e plaats.