Nabeschouwing Nederland - Bosnië Herzegovina (3-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Zondag 15 november 2020 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Nederland het zondag 15 november 2020 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Bosnië Herzegovina. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Nederland - Bosnië Herzegovina live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nederland - Bosnië Herzegovina (3-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Nederland en Bosnië Herzegovina is onder leiding van scheidsrechter François Letexier geëindigd in een 3-1 overwinning voor Nederland. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door G. Wijnaldum, waarmee Netherlands met 1-0 de leiding nam. Netherlands vergrootte in de 14e minuut de voorsprong nadat het via een goal van G. Wijnaldum op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 55e minuut volgde een derde treffer van Netherlands, waarmee M. Depay zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 63 minuten deed S. Prevljak iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Bosnia and Herzegovina werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Bosnia and Herzegovina echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Nederland.

LIVE Nederland - Bosnië Herzegovina 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nederland - Bosnië Herzegovina teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Netherlands Doelpunt G. Wijnaldum met assist van D. Dumfries Netherlands 1-0
14' Doelpunt Netherlands Doelpunt G. Wijnaldum met assist van S. Berghuis Netherlands 2-0
39' Gele kaart Bosnia and Herzegovina Gele kaart voor D. Todorovic Bosnia and Herzegovina
55' Doelpunt Netherlands Doelpunt M. Depay met assist van D. Dumfries Netherlands 3-0
61' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel S. Prevljak voor A. Hodzic Bosnia and Herzegovina
61' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel V. Danilovic voor A. Gojak Bosnia and Herzegovina
63' Doelpunt Bosnia and Herzegovina Doelpunt S. Prevljak met assist van E. Visca Bosnia and Herzegovina 3-1
64' Wissel Netherlands Wissel H. Hateboer voor D. Dumfries Netherlands
64' Wissel Netherlands Wissel D. van de Beek voor G. Wijnaldum Netherlands
68' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor D. Klaassen Netherlands
78' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel B. Tatar voor E. Visca Bosnia and Herzegovina
78' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel A. Rahmanovic voor R. Krunic Bosnia and Herzegovina
79' Wissel Netherlands Wissel Q. Promes voor M. Depay Netherlands
79' Wissel Netherlands Wissel P. van Aanholt voor O. Wijndal Netherlands
88' Gele kaart Bosnia and Herzegovina Gele kaart voor S. Sanicanin Bosnia and Herzegovina
89' Wissel Netherlands Wissel C. Stengs voor S. Berghuis Netherlands
90' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel A. Ziljkic voor M. Pjanic Bosnia and Herzegovina
Video hoogtepunten en samenvatting Nederland - Bosnië Herzegovina
Opstellingen Nederland - Bosnië Herzegovina
De opstellingen van Nederland en Bosnië Herzegovina zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nederland gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bosnië Herzegovina zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Voorbeschouwing Nederland - Bosnië Herzegovina

Nederland en Bosnië Herzegovina spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter François Letexier en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nederland en Bosnië Herzegovina in de UEFA Nations League vond plaats op 11 oktober 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Nederland 0
Winst Bosnië Herzegovina 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nederland op een 3e positie staat, terwijl we Bosnië Herzegovina terugvinden op de 4e plaats.