Nabeschouwing Romania - Oostenrijk (0-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Woensdag 14 oktober 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Romania het woensdag 14 oktober 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Oostenrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadionul Ilie Oană in Ploieşti.

Via de Romania - Oostenrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Romania - Oostenrijk (0-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Romania en Oostenrijk is onder leiding van scheidsrechter Daniel Stefanski geëindigd in een 0-1 overwinning voor Oostenrijk. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 76e minuut door A. Schopf, waarmee Austria met 0-1 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Oostenrijk uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Romania - Oostenrijk 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Romania - Oostenrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Austria Gele kaart voor M. Hinteregger Austria
34' Gele kaart Romania Gele kaart voor C. Deac Romania
53' Wissel Austria Wissel S. Posch voor M. Hinteregger Austria
56' Gele kaart Romania Gele kaart voor A. Burca Romania
60' Gele kaart Austria Gele kaart voor C. Baumgartner Austria
62' Wissel Romania Wissel C. Keseru voor D. Alibec Romania
62' Wissel Romania Wissel A. Cicaldau voor A. Maxim Romania
71' Gele kaart Austria Gele kaart voor M. Gregoritsch Austria
76' Doelpunt Austria Doelpunt A. Schopf met assist van C. Baumgartner Austria 0-1
76' Wissel Romania Wissel I. Hagi voor A. I. Mitrita Romania
76' Wissel Austria Wissel F. Grillitsch voor J. Baumgartlinger Austria
76' Wissel Austria Wissel R. Ranftl voor A. Schopf Austria
83' Wissel Romania Wissel G. Puscas voor C. Deac Romania
83' Wissel Romania Wissel G. Iancu voor N. Stanciu Romania
90' Wissel Austria Wissel S. Kalajdzic voor M. Gregoritsch Austria
96' Gele kaart Austria Gele kaart voor D. Alaba Austria
Video hoogtepunten en samenvatting Romania - Oostenrijk
Opstellingen Romania - Oostenrijk
De opstellingen van Romania en Oostenrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Romania gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Oostenrijk zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Romania - Oostenrijk

Romania en Oostenrijk spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniel Stefanski en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Romania en Oostenrijk in de UEFA Nations League vond plaats op 7 september 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Romania. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Romania favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Oostenrijk slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Romania 1
Winst Oostenrijk 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Romania op een 3e positie staat, terwijl we Oostenrijk terugvinden op de 2e plaats.