Nabeschouwing Ukraïne - Zwitserland (2-1) || UEFA Nations League 2020/2021

Donderdag 3 september 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Ukraïne het donderdag 3 september 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Zwitserland. De wedstrijd wordt gespeeld in Arena L'viv in L'viv.

Via de Ukraïne - Zwitserland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ukraïne - Zwitserland (2-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Ukraïne en Zwitserland is onder leiding van scheidsrechter Lars Christian Andreas Ekberg geëindigd in een 2-1 overwinning voor Ukraïne. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door A. Yarmolenko, waarmee Ukraine met 1-0 de leiding nam. Switzerland kwam in de 41e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van H. Seferovic, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 68e minuut zette O. Zinchenko zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Ukraine de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lars Christian Andreas Ekberg, waardoor Ukraïne een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Ukraïne - Zwitserland 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ukraïne - Zwitserland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Ukraine Doelpunt A. Yarmolenko met assist van O. Tymchyk Ukraine 1-0
41' Doelpunt Switzerland Doelpunt H. Seferovic met assist van G. Xhaka Switzerland 1-1
46' Wissel Switzerland Wissel R. Steffen voor S. Zuber Switzerland
54' Wissel Ukraine Wissel R. Yaremchuk voor E. Konoplyanka Ukraine
59' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor N. Elvedi Switzerland
68' Doelpunt Ukraine Doelpunt O. Zinchenko met assist van B. Mykhaylichenko Ukraine 2-1
73' Wissel Switzerland Wissel A. Ajeti voor R. Vargas Switzerland
82' Wissel Switzerland Wissel M. Aebischer voor D. Sow Switzerland
84' Gele kaart Switzerland Gele kaart voor R. Steffen Switzerland
86' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor O. Tymchyk Ukraine
Video hoogtepunten en samenvatting Ukraïne - Zwitserland
Opstellingen Ukraïne - Zwitserland
De opstellingen van Ukraïne en Zwitserland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ukraïne gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Zwitserland zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Vladimir Petković
Voorbeschouwing Ukraïne - Zwitserland

Ukraïne en Zwitserland spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Lars Christian Andreas Ekberg en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe UEFA Nations League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Ukraïne en Zwitserland elkaar treffen in de UEFA Nations League.