Nabeschouwing Zweden - Portugal (0-2) || UEFA Nations League 2020/2021

Dinsdag 8 september 2020 - 20:45 uur



In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Zweden het dinsdag 8 september 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Friends Arena in Solna.

Via de Zweden - Portugal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zweden - Portugal (0-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Zweden en Portugal is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 0-2 overwinning voor Portugal. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor G. Svensson van Sweden. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 44e minuut het veld moest verlaten. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 46 minuten was het C. Ronaldo die Portugal op een 0-1 voorsprong zette. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Portugal via een goal van C. Ronaldo in de 72e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Portugal.

Wedstrijdstatistieken Zweden - Portugal
Balbezit
32%
68%
Rode kaarten
1
0
Gele kaarten
2
2
Schoten totaal
8
20
Schoten op doel
1
8
Aanvallen
95
143
Gevaarlijke aanvallen
31
78
Passes
320
673
Overtredingen
8
12
Buitenspel
1
3
Corners
3
9
Wissels
3
3
LIVE Zweden - Portugal 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zweden - Portugal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
14' Gele kaart Sweden Gele kaart voor G. Svensson Sweden
22' Wissel Portugal Wissel G. Guedes voor B. Silva Portugal
44' Tweede gele kaart Sweden Tweede gele kaart voor G. Svensson Sweden
46' Doelpunt Portugal Doelpunt C. Ronaldo Portugal 0-1
57' Gele kaart Portugal Gele kaart voor R. Guerreiro Portugal
71' Wissel Sweden Wissel R. Quaison voor A. Isak Sweden
72' Doelpunt Portugal Doelpunt C. Ronaldo met assist van Joao Felix Portugal 0-2
73' Wissel Portugal Wissel R. Neves voor J. Moutinho Portugal
79' Wissel Sweden Wissel M. Svanberg voor E. Forsberg Sweden
81' Wissel Portugal Wissel D. Jota voor C. Ronaldo Portugal
86' Gele kaart Portugal Gele kaart voor Joao Felix Portugal
90' Wissel Sweden Wissel A. Ekdal voor D. Kulusevski Sweden
90' Gele kaart Sweden Gele kaart voor J. Andersson Sweden
Video hoogtepunten en samenvatting Zweden - Portugal
Opstellingen Zweden - Portugal
De opstellingen van Zweden en Portugal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zweden gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Portugal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-4-2
Coach Jan Olof Andersson
Voorbeschouwing Zweden - Portugal

Zweden en Portugal spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Zweden en Portugal elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Resultaat Aantal
Winst Zweden 0
Winst Portugal 0
Gelijkspel 0
Totaal 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zweden op een 3e positie staat, terwijl we Portugal terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Zweden - Portugal Opstelling Zweden Opstelling Portugal Live Zweden - Portugal Live Zweden - Portugal kijken Zweden - Portugal kijken Live Zweden - Portugal stream Zweden - Portugal Fox Sports Nabeschouwing Zweden - Portugal Uitslag Zweden - Portugal Statistieken Zweden - Portugal UEFA Nations League 2020/2021 Zweden - Portugal wedden Zweden - Portugal gokken Zweden - Portugal Unibet