Nabeschouwing Albanië - IJsland (1-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Dinsdag 27 september 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Albanië het dinsdag 27 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen IJsland. De wedstrijd wordt gespeeld in Air Albania Stadium in Tirana.

Via de Albanië - IJsland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Albanië - IJsland (1-1)

De UEFA Nations League 2022/2023 wedstrijd tussen Albanië en IJsland geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor A. Gunnarsson in de 11e minuut, waardoor Iceland met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 35 minuten was het E. Lenjani die Albania op een 1-0 voorsprong zette. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte M. Anderson namens Iceland in de 97e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Albanië - IJsland 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Albanië - IJsland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Rode kaart Iceland Rode kaart voor A. Gunnarsson Iceland
12' Wissel Iceland Wissel D. L. Gretarsson voor J. D. Thorsteinsson Iceland
35' Doelpunt Albania Doelpunt E. Lenjani met assist van M. Uzuni Albania 1-0
69' Wissel Iceland Wissel H. Haraldsson voor I. B. Johannesson Iceland
69' Wissel Albania Wissel A. Broja voor S. Cikalleshi Albania
69' Wissel Albania Wissel Q. Laci voor A. Abrashi Albania
70' Wissel Iceland Wissel M. E. Ellertsson voor A. Sigurdsson Iceland
70' Wissel Iceland Wissel M. Anderson voor A. Finnbogason Iceland
77' Wissel Albania Wissel E. Hysaj voor E. Lenjani Albania
79' Gele kaart Albania Gele kaart voor Y. Ramadani Albania
81' Wissel Iceland Wissel S. A. Gudjohnsen voor B. Bjarnason Iceland
83' Wissel Albania Wissel E. Mihaj voor K. Gjasula Albania
83' Wissel Albania Wissel E. Cokaj voor N. Bajrami Albania
90' Gele kaart Albania Gele kaart voor E. Mihaj Albania
97' Doelpunt Iceland Doelpunt M. Anderson met assist van T. J. Helgason Iceland 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting Albanië - IJsland
Opstellingen Albanië - IJsland
De opstellingen van Albanië en IJsland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Albanië gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en IJsland zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Edoardo Reja
Voorbeschouwing Albanië - IJsland

Albanië en IJsland spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ricardo De Burgos Bengoetxea en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Albanië en IJsland in de UEFA Nations League vond plaats op 6 juni 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Albanië 0
Winst IJsland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Albanië op een 3e positie staat, terwijl we IJsland terugvinden op de 2e plaats.