Nabeschouwing Azerbeidzjan - Luxemburg (1-2) || UEFA Nations League 2020/2021

Zaterdag 5 september 2020 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Azerbeidzjan het zaterdag 5 september 2020 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Luxemburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Bakı Olimpiya Stadionu in Baku.

Via de Azerbeidzjan - Luxemburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Azerbeidzjan - Luxemburg (1-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Azerbeidzjan en Luxemburg is onder leiding van scheidsrechter Chris Kavanagh geëindigd in een 1-2 overwinning voor Luxemburg. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor M. Emreli in de 26e minuut, waardoor Azerbaijan met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel in de eerste helft, na 43 minuten was het R. Sheydaev die Azerbaijan op een 1-0 voorsprong zette. Een eigen doelpunt van A. Krivotsyuk zorgde ervoor dat Luxembourg in de 48e minuut op 1-1 kwam te staan.

G. Rodrigues zette Luxembourg even later op 1-2 nadat hij een door scheidsrechter Chris Kavanagh toegekende penalty wist te benutten.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Chris Kavanagh, waardoor Luxemburg een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Azerbeidzjan - Luxemburg 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Azerbeidzjan - Luxemburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Rode kaart Azerbaijan Rode kaart voor M. Emreli Azerbaijan
43' Doelpunt Azerbaijan Doelpunt R. Sheydaev met assist van N. Alasgarov Azerbaijan 1-0
48' Eigen doelpunt Luxembourg Eigen doelpunt A. Krivotsyuk Luxembourg 1-1
52' Wissel Luxembourg Wissel S. Bensi voor M. Deville Luxembourg
58' Wissel Azerbaijan Wissel R. Dadashov voor R. Sheydaev Azerbaijan
58' Wissel Luxembourg Wissel D. Sinani voor O. Thill Luxembourg
63' Gele kaart Azerbaijan Gele kaart voor T. Khalilzada Azerbaijan
67' Wissel Azerbaijan Wissel A. Nagiev voor N. Alasgarov Azerbaijan
72' Gele kaart Azerbaijan Gele kaart voor A. Nagiev Azerbaijan
72' Penalty Luxembourg Penalty G. Rodrigues Luxembourg 1-2
77' Wissel Azerbaijan Wissel A. Abdullayev voor T. Khalilzada Azerbaijan
91' Wissel Luxembourg Wissel A. Skenderovic voor V. Thill Luxembourg
92' Gele kaart Azerbaijan Gele kaart voor Q. Qarayev Azerbaijan
Video hoogtepunten en samenvatting Azerbeidzjan - Luxemburg
Opstellingen Azerbeidzjan - Luxemburg
De opstellingen van Azerbeidzjan en Luxemburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Azerbeidzjan gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Luxemburg zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Azerbeidzjan - Luxemburg

Azerbeidzjan en Luxemburg spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Chris Kavanagh en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe UEFA Nations League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Azerbeidzjan en Luxemburg elkaar treffen in de UEFA Nations League.