Nabeschouwing Denemarken - Frankrijk (2-0) || UEFA Nations League 2022/2023

Zondag 25 september 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Denemarken het zondag 25 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Frankrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Parken in København.

Via de Denemarken - Frankrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Denemarken - Frankrijk (2-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Denemarken en Frankrijk is onder leiding van scheidsrechter Istvan Kovacs geëindigd in een 2-0 overwinning voor Denemarken. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 34e minuut door K. Dolberg, waarmee Denmark met 1-0 de leiding nam. Denmark vergrootte in de 39e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Skov Olsen op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Denemarken.

LIVE Denemarken - Frankrijk 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Denemarken - Frankrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

34' Doelpunt Denmark Doelpunt K. Dolberg met assist van M. Damsgaard Denmark 1-0
39' Doelpunt Denmark Doelpunt A. Skov Olsen met assist van T. Delaney Denmark 2-0
46' Wissel France Wissel Y. Fofana voor E. Camavinga France
46' Wissel France Wissel J. Clauss voor W. Saliba France
54' Gele kaart Denmark Gele kaart voor T. Delaney Denmark
60' Wissel Denmark Wissel J. Lindstrom voor M. Damsgaard Denmark
60' Wissel Denmark Wissel R. Hojlund voor K. Dolberg Denmark
65' Wissel France Wissel C. Nkunku voor O. Giroud France
65' Wissel France Wissel A. Truffert voor F. Mendy France
71' Wissel Denmark Wissel S. Kjaer voor T. Delaney Denmark
71' Wissel Denmark Wissel M. Braithwaite voor A. Skov Olsen Denmark
80' Gele kaart Denmark Gele kaart voor R. Hojlund Denmark
81' Wissel France Wissel R. Kolo Muani voor A. Griezmann France
91' Wissel Denmark Wissel A. Bah voor R. Kristensen Denmark
Video hoogtepunten en samenvatting Denemarken - Frankrijk
Opstellingen Denemarken - Frankrijk
De opstellingen van Denemarken en Frankrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Denemarken gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Frankrijk zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Denemarken - Frankrijk

Denemarken en Frankrijk spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Istvan Kovacs en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Denemarken en Frankrijk in de UEFA Nations League vond plaats op 3 juni 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Denemarken. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Denemarken favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Frankrijk slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Denemarken 1
Winst Frankrijk 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Denemarken op een 2e positie staat, terwijl we Frankrijk terugvinden op de 3e plaats.