Nabeschouwing Engeland - IJsland (4-0) || UEFA Nations League 2020/2021

Woensdag 18 november 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Engeland het woensdag 18 november 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen IJsland. De wedstrijd wordt gespeeld in Wembley Stadium in London.

Via de Engeland - IJsland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Engeland - IJsland (4-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Engeland en IJsland is onder leiding van scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo geëindigd in een 4-0 overwinning voor Engeland. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door D. Rice, waarmee England met 1-0 de leiding nam. England vergrootte in de 24e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Mount op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 54e minuut kreeg B. Saevarsson van Iceland voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Iceland de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 80e minuut volgde een derde treffer van England, waarmee P. Foden zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam England geen gas terug, waardoor in de 84e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van P. Foden.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Engeland.

LIVE Engeland - IJsland 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Engeland - IJsland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Iceland Gele kaart voor B. Saevarsson Iceland
13' Gele kaart England Gele kaart voor K. Walker England
20' Doelpunt England Doelpunt D. Rice met assist van P. Foden England 1-0
24' Doelpunt England Doelpunt M. Mount met assist van H. Kane England 2-0
46' Wissel Iceland Wissel H. Halldorsson voor O. Kristinsson Iceland
49' Gele kaart Iceland Gele kaart voor S. Ingason Iceland
54' Tweede gele kaart Iceland Tweede gele kaart voor B. Saevarsson Iceland
62' Wissel Iceland Wissel H. O. Eyjolfsson voor R. Sigurjonsson Iceland
64' Wissel England Wissel T. Mings voor K. Walker England
64' Wissel England Wissel H. Winks voor M. Mount England
73' Gele kaart Iceland Gele kaart voor K. Arnason Iceland
73' Wissel Iceland Wissel K. Sigthorsson voor J. Bodvarsson Iceland
73' Wissel Iceland Wissel J. D. Thorsteinsson voor A. Gudmundsson Iceland
76' Wissel England Wissel J. Sancho voor J. Grealish England
76' Wissel England Wissel T. Abraham voor H. Kane England
80' Doelpunt England Doelpunt P. Foden met assist van J. Sancho England 3-0
84' Doelpunt England Doelpunt P. Foden met assist van H. Winks England 4-0
85' Wissel England Wissel A. Maitland-Niles voor K. Trippier England
88' Wissel Iceland Wissel I. Johannesson voor B. Bjarnason Iceland
Video hoogtepunten en samenvatting Engeland - IJsland
Opstellingen Engeland - IJsland
De opstellingen van Engeland en IJsland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Engeland gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en IJsland zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Voorbeschouwing Engeland - IJsland

Engeland en IJsland spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Fábio José Costa Veríssimo en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Engeland en IJsland in de UEFA Nations League vond plaats op 5 september 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Engeland. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Engeland favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl IJsland slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Engeland 1
Winst IJsland 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Engeland op een 3e positie staat, terwijl we IJsland terugvinden op de 4e plaats.