Nabeschouwing Frankrijk - Zweden (4-2) || UEFA Nations League 2020/2021

Dinsdag 17 november 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Frankrijk het dinsdag 17 november 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Zweden. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Auguste Delaune in Saint-Denis.

Via de Frankrijk - Zweden live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Frankrijk - Zweden (4-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Frankrijk en Zweden is onder leiding van scheidsrechter Aleksey Kulbakov geëindigd in een 4-2 overwinning voor Frankrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Sweden kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van V. Claesson. France kwam in de 16e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van O. Giroud, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 36e minuut zette B. Pavard zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee France de leiding in de wedstrijd nam.

Na 59 minuten werd de voorsprong voor France vergroot nadat O. Giroud de 3-1 wist te scoren. In de 88e minuut kwam Sweden weer dichterbij, nadat R. Quaison de stand terug wist te brengen naar 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 95e minuut en kwam op naam te staan van France speler K. Coman, die daarmee tekende voor de 4-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Aleksey Kulbakov bij een 4-2 eindstand in het voordeel van Frankrijk.

LIVE Frankrijk - Zweden 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Frankrijk - Zweden teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Sweden Doelpunt V. Claesson Sweden 0-1
16' Doelpunt France Doelpunt O. Giroud met assist van M. Thuram France 1-1
28' Gele kaart Sweden Gele kaart voor K. Olsson Sweden
36' Doelpunt France Doelpunt B. Pavard France 2-1
46' Wissel France Wissel L. Digne voor L. Hernandez France
46' Wissel France Wissel K. Zouma voor R. Varane France
57' Wissel France Wissel K. Mbappe voor M. Thuram France
59' Doelpunt France Doelpunt O. Giroud met assist van K. Mbappe France 3-1
66' Wissel Sweden Wissel F. Helander voor V. Lindelof Sweden
66' Wissel Sweden Wissel R. Quaison voor V. Claesson Sweden
67' Wissel Sweden Wissel E. Krafth voor M. Lustig Sweden
78' Wissel France Wissel S. NZonzi voor A. Rabiot France
84' Wissel France Wissel K. Coman voor O. Giroud France
86' Wissel Sweden Wissel A. Isak voor M. Berg Sweden
87' Wissel Sweden Wissel J. Cajuste voor S. Larsson Sweden
88' Doelpunt Sweden Doelpunt R. Quaison met assist van P. Bengtsson Sweden 3-2
95' Doelpunt France Doelpunt K. Coman met assist van L. Digne France 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Frankrijk - Zweden
Opstellingen Frankrijk - Zweden
De opstellingen van Frankrijk en Zweden zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Frankrijk gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Zweden zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Didier Deschamps
Voorbeschouwing Frankrijk - Zweden

Frankrijk en Zweden spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Aleksey Kulbakov en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Frankrijk en Zweden in de UEFA Nations League vond plaats op 5 september 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor Frankrijk. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Frankrijk favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Zweden slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Frankrijk 1
Winst Zweden 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Frankrijk op een 1e positie staat, terwijl we Zweden terugvinden op de 4e plaats.