Nabeschouwing Griekenland - Moldavië (2-0) || UEFA Nations League 2020/2021

Zondag 11 oktober 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Griekenland het zondag 11 oktober 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Moldavië. De wedstrijd wordt gespeeld in Olympiako Stadio Spyros Louis in Athens.

Via de Griekenland - Moldavië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Griekenland - Moldavië (2-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Griekenland en Moldavië is onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler geëindigd in een 2-0 overwinning voor Griekenland. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor V. Posmac in de 46e minuut, waardoor Moldova met een man minder kwam te staan. Een penalty zorgde er later in de 48e minuut voor dat Greece via A. Bakasetas op 1-0 kwam te staan. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Greece via een goal van P. Mantalos in de 51e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Moldova kreeg een penalty toegewezen in de 89e minuut, die werd genomen door N. Milinceanu. Deze wist de penalty echter niet te benutten, waardoor de 2-0 op het scorebord bleef staan.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Griekenland.

LIVE Griekenland - Moldavië 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Griekenland - Moldavië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Moldova Gele kaart voor M. Caimacov Moldova
46' Rode kaart Moldova Rode kaart voor V. Posmac Moldova
48' Penalty Greece Penalty A. Bakasetas Greece 1-0
46' Wissel Moldova Wissel A. Epureanu voor M. Caimacov Moldova
51' Doelpunt Greece Doelpunt P. Mantalos Greece 2-0
57' Gele kaart Moldova Gele kaart voor I. Nicolaescu Moldova
58' Wissel Moldova Wissel N. Milinceanu voor I. Nicolaescu Moldova
64' Gele kaart Moldova Gele kaart voor I. Armas Moldova
66' Wissel Moldova Wissel D. Marandici voor V. Rata Moldova
69' Wissel Greece Wissel L. Rota voor P. Chatzidiakos Greece
70' Wissel Greece Wissel K. Fortounis voor P. Mantalos Greece
76' Wissel Moldova Wissel P. Racu voor A. Ionita Moldova
76' Wissel Greece Wissel D. Pelkas voor D. Limnios Greece
83' Wissel Greece Wissel T. Fountas voor V. Pavlidis Greece
83' Wissel Greece Wissel A. Bouchalakis voor D. Kourbelis Greece
88' Gele kaart Greece Gele kaart voor L. Rota Greece
89' Penalty gemist Moldova Penalty gemist N. Milinceanu Moldova
94' Gele kaart Moldova Gele kaart voor P. Racu Moldova
94' Gele kaart Greece Gele kaart voor K. Fortounis Greece
Video hoogtepunten en samenvatting Griekenland - Moldavië
Opstellingen Griekenland - Moldavië
De opstellingen van Griekenland en Moldavië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Griekenland gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Moldavië zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Engin Firat
Voorbeschouwing Griekenland - Moldavië

Griekenland en Moldavië spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Dennis Higler en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Griekenland en Moldavië elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Griekenland 0
Winst Moldavië 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Griekenland op een 1e positie staat, terwijl we Moldavië terugvinden op de 4e plaats.