Nabeschouwing IJsland - Albanië (1-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Maandag 6 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt IJsland het maandag 6 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Albanië. De wedstrijd wordt gespeeld in Laugardalsvöllur in Reykjavík.

Via de IJsland - Albanië live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing IJsland - Albanië (1-1)

De UEFA Nations League 2022/2023 wedstrijd tussen IJsland en Albanië geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 30e minuut door T. Seferi, waarmee Albania met 0-1 de leiding nam. Iceland kwam na 49 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van J. D. Thorsteinsson, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE IJsland - Albanië 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd IJsland - Albanië teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Doelpunt Albania Doelpunt T. Seferi Albania 0-1
49' Doelpunt Iceland Doelpunt J. D. Thorsteinsson Iceland 1-1
52' Gele kaart Albania Gele kaart voor I. Balliu Albania
62' Wissel Iceland Wissel M. Anderson voor J. D. Thorsteinsson Iceland
62' Wissel Iceland Wissel H. Haraldsson voor T. J. Helgason Iceland
73' Wissel Albania Wissel B. Balaj voor S. Cikalleshi Albania
73' Wissel Albania Wissel K. Asllani voor E. Cekici Albania
73' Wissel Albania Wissel G. Vrioni voor T. Seferi Albania
74' Wissel Iceland Wissel A. Thrandarson voor B. Bjarnason Iceland
74' Wissel Iceland Wissel M. E. Ellertsson voor A. Sigurdsson Iceland
79' Wissel Albania Wissel Y. Ramadani voor A. Abrashi Albania
82' Wissel Albania Wissel F. Veseli voor I. Balliu Albania
90' Gele kaart Iceland Gele kaart voor D. Olafsson Iceland
92' Wissel Iceland Wissel S. Gudjohnsen voor A. Gudjohnsen Iceland
Video hoogtepunten en samenvatting IJsland - Albanië
Opstellingen IJsland - Albanië
De opstellingen van IJsland en Albanië zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat IJsland gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Albanië zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Edoardo Reja
Voorbeschouwing IJsland - Albanië

IJsland en Albanië spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Craig Pawson en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat IJsland en Albanië elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst IJsland 0
Winst Albanië 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel IJsland op een 1e positie staat, terwijl we Albanië terugvinden op de 3e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.