Nabeschouwing IJsland - België (1-2) || UEFA Nations League 2020/2021

Woensdag 14 oktober 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt IJsland het woensdag 14 oktober 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen België. De wedstrijd wordt gespeeld in Laugardalsvöllur in Reykjavík.

Via de IJsland - België live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing IJsland - België (1-2)

Het UEFA Nations League duel tussen IJsland en België is onder leiding van scheidsrechter Andris Treimanis geëindigd in een 1-2 overwinning voor België. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door R. Lukaku, waarmee Belgium met 0-1 de leiding nam. Iceland kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van B. Saevarsson, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam Belgium vervolgens op 1-2. Het was R. Lukaku die vanaf 11 meter wist te scoren in de 38e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Andris Treimanis, waardoor België een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE IJsland - België 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd IJsland - België teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Belgium Doelpunt R. Lukaku Belgium 0-1
17' Doelpunt Iceland Doelpunt B. Saevarsson met assist van R. Sigurjonsson Iceland 1-1
38' Penalty Belgium Penalty R. Lukaku Belgium 1-2
61' Wissel Belgium Wissel H. Vanaken voor L. Trossard Belgium
68' Wissel Belgium Wissel T. Castagne voor J. Doku Belgium
69' Wissel Iceland Wissel V. Kjartansson voor J. Bodvarsson Iceland
69' Wissel Iceland Wissel J. D. Thorsteinsson voor R. Sigurjonsson Iceland
82' Wissel Iceland Wissel K. Sigthorsson voor A. Gudmundsson Iceland
82' Wissel Iceland Wissel H. Hermannsson voor V. Palsson Iceland
85' Gele kaart Belgium Gele kaart voor A. Witsel Belgium
86' Wissel Iceland Wissel A. Traustason voor H. Magnusson Iceland
Video hoogtepunten en samenvatting IJsland - België
Opstellingen IJsland - België
De opstellingen van IJsland en België zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat IJsland gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en België zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Voorbeschouwing IJsland - België

IJsland en België spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Andris Treimanis en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen IJsland en België in de UEFA Nations League vond plaats op 8 september 2020 en dat duel eindigde in een overwinning voor België. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is België favoriet. 3 keer wist de ploeg van IJsland te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor IJsland. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst IJsland 0
Winst België 3
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel IJsland op een 4e positie staat, terwijl we België terugvinden op de 2e plaats.