Nabeschouwing IJsland - Denemarken (0-3) || UEFA Nations League 2020/2021

Zondag 11 oktober 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt IJsland het zondag 11 oktober 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Denemarken. De wedstrijd wordt gespeeld in Laugardalsvöllur in Reykjavík.

Via de IJsland - Denemarken live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing IJsland - Denemarken (0-3)

Het UEFA Nations League duel tussen IJsland en Denemarken is onder leiding van scheidsrechter Bojan Pandzic geëindigd in een 0-3 overwinning voor Denemarken. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van R. Sigurjonsson zette Denmark op een 0-1 voorsprong in de 45e minuut van de wedstrijd. Denmark vergrootte in de 46e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Eriksen op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 61e minuut volgde een derde treffer van Denmark, waarmee R. Skov zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bojan Pandzic, waardoor Denemarken een 0-3 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE IJsland - Denemarken 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd IJsland - Denemarken teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Wissel Iceland Wissel J. Bodvarsson voor A. Finnbogason Iceland
45' Eigen doelpunt Denmark Eigen doelpunt R. Sigurjonsson Denmark 0-1
46' Wissel Iceland Wissel M. Anderson voor A. Gunnarsson Iceland
46' Doelpunt Denmark Doelpunt C. Eriksen Denmark 0-2
51' Gele kaart Iceland Gele kaart voor J. Bodvarsson Iceland
61' Doelpunt Denmark Doelpunt R. Skov Denmark 0-3
66' Wissel Denmark Wissel A. Skov Olsen voor Y. Poulsen Denmark
68' Wissel Iceland Wissel A. Gudmundsson voor A. Traustason Iceland
73' Wissel Iceland Wissel H. O. Eyjolfsson voor R. Sigurdsson Iceland
79' Wissel Denmark Wissel J. Maehle voor R. Skov Denmark
79' Wissel Denmark Wissel P. Sisto voor K. Dolberg Denmark
86' Gele kaart Iceland Gele kaart voor H. Magnusson Iceland
87' Wissel Denmark Wissel M. Jorgensen voor M. Braithwaite Denmark
Video hoogtepunten en samenvatting IJsland - Denemarken
Opstellingen IJsland - Denemarken
De opstellingen van IJsland en Denemarken zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat IJsland gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Denemarken zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing IJsland - Denemarken

IJsland en Denemarken spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bojan Pandzic en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat IJsland en Denemarken elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst IJsland 0
Winst Denemarken 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel IJsland op een 4e positie staat, terwijl we Denemarken terugvinden op de 3e plaats.