Nabeschouwing Italië - Spanje (1-2) || UEFA Nations League 2020/2021

Woensdag 6 oktober 2021 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Italië het woensdag 6 oktober 2021 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Spanje. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Giuseppe Meazza in Milano.

Via de Italië - Spanje live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Italië - Spanje (1-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Italië en Spanje is onder leiding van scheidsrechter Sergey Karasev geëindigd in een 1-2 overwinning voor Spanje. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door F. Torres, waarmee Spain met 0-1 de leiding nam. In de 42e minuut kreeg L. Bonucci van Italy voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Italy de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Spain via een goal van F. Torres in de 47e minuut verder uit naar een stand van 0-2.

De wedstrijd leek uiteindelijk in een gelijkspel te gaan eindigen, totdat L. Pellegrini namens Italy in de 83e minuut toch nog de winnende treffer wist te maken en de stand op 1-2 zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sergey Karasev, waardoor Spanje een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Italië - Spanje 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Italië - Spanje teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Spain Doelpunt F. Torres met assist van M. Oyarzabal Spain 0-1
30' Gele kaart Italy Gele kaart voor L. Bonucci Italy
42' Tweede gele kaart Italy Tweede gele kaart voor L. Bonucci Italy
45' Gele kaart Spain Gele kaart voor C. Azpilicueta Spain
47' Doelpunt Spain Doelpunt F. Torres met assist van M. Oyarzabal Spain 0-2
46' Wissel Italy Wissel G. Chiellini voor F. Bernardeschi Italy
49' Wissel Spain Wissel Y. Pino voor F. Torres Spain
58' Wissel Italy Wissel M. Kean voor L. Insigne Italy
58' Wissel Italy Wissel M. Locatelli voor M. Verratti Italy
64' Wissel Italy Wissel L. Pellegrini voor Jorginho Italy
65' Gele kaart Spain Gele kaart voor P. Sarabia Spain
71' Gele kaart Spain Gele kaart voor Y. Pino Spain
72' Wissel Italy Wissel D. Calabria voor N. Barella Italy
75' Wissel Spain Wissel M. Merino voor Koke Spain
75' Wissel Spain Wissel B. Gil voor P. Sarabia Spain
82' Gele kaart Italy Gele kaart voor M. Locatelli Italy
83' Doelpunt Italy Doelpunt L. Pellegrini met assist van F. Chiesa Italy 1-2
84' Wissel Spain Wissel S. Roberto voor Gavi Spain
89' Gele kaart Spain Gele kaart voor M. Oyarzabal Spain
Video hoogtepunten en samenvatting Italië - Spanje
Opstellingen Italië - Spanje
De opstellingen van Italië en Spanje zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Italië gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Spanje zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Italië - Spanje

Italië en Spanje spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sergey Karasev en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Italië en Spanje elkaar treffen in de UEFA Nations League.