Nabeschouwing Macedonië - Bulgarije (0-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Maandag 26 september 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Macedonië het maandag 26 september 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Bulgarije. De wedstrijd wordt gespeeld in Toše Proeski Arena in Skopje.

Via de Macedonië - Bulgarije live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Macedonië - Bulgarije (0-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Macedonië en Bulgarije is onder leiding van scheidsrechter Julian Weinberger geëindigd in een 0-1 overwinning voor Bulgarije. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor T. Todoroski in de 14e minuut, waardoor North Macedonia met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 50 minuten was het K. Despodov die Bulgaria op een 0-1 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Bulgarije uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Macedonië - Bulgarije 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Macedonië - Bulgarije teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Gele kaart Bulgaria Gele kaart voor M. Petkov Bulgaria
14' Rode kaart North Macedonia Rode kaart voor T. Todoroski North Macedonia
20' Gele kaart Bulgaria Gele kaart voor I. Stefanov Bulgaria
22' Wissel North Macedonia Wissel S. Ashkovski voor A. Trajkovski North Macedonia
27' Gele kaart North Macedonia Gele kaart voor B. Miovski North Macedonia
41' Gele kaart Bulgaria Gele kaart voor I. Gruev Bulgaria
46' Wissel Bulgaria Wissel F. Krastev voor I. Stefanov Bulgaria
46' Wissel Bulgaria Wissel N. Iliev voor Y. Karabelyov Bulgaria
50' Doelpunt Bulgaria Doelpunt K. Despodov met assist van R. Kirilov Bulgaria 0-1
61' Wissel North Macedonia Wissel L. Doriev voor M. Ristovski North Macedonia
61' Wissel North Macedonia Wissel S. Spirovski voor B. Miovski North Macedonia
80' Gele kaart Bulgaria Gele kaart voor F. Krastev Bulgaria
82' Wissel Bulgaria Wissel Y. Stoyanov voor V. Popov Bulgaria
85' Wissel North Macedonia Wissel D. Babunski voor S. Ashkovski North Macedonia
88' Gele kaart North Macedonia Gele kaart voor E. Bardhi North Macedonia
88' Gele kaart Bulgaria Gele kaart voor R. Kirilov Bulgaria
89' Wissel Bulgaria Wissel G. Rusev voor R. Kirilov Bulgaria
93' Wissel Bulgaria Wissel I. Yordanov voor K. Despodov Bulgaria
94' Gele kaart North Macedonia Gele kaart voor E. Alioski North Macedonia
Video hoogtepunten en samenvatting Macedonië - Bulgarije
Opstellingen Macedonië - Bulgarije
De opstellingen van Macedonië en Bulgarije zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Macedonië gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Bulgarije zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Coach Blagoja Milevski
Voorbeschouwing Macedonië - Bulgarije

Macedonië en Bulgarije spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Julian Weinberger en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Macedonië en Bulgarije in de UEFA Nations League vond plaats op 2 juni 2022 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Macedonië 0
Winst Bulgarije 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Macedonië op een 2e positie staat, terwijl we Bulgarije terugvinden op de 3e plaats.