Nabeschouwing Nederland - Wales (3-2) || UEFA Nations League 2022/2023

Dinsdag 14 juni 2022 - 20:45 uur



In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Nederland het dinsdag 14 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Wales. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Via de Nederland - Wales live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Nederland - Wales (3-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Nederland en Wales is onder leiding van scheidsrechter Horațiu Mircea Feșnic geëindigd in een 3-2 overwinning voor Nederland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door N. Lang, waarmee Netherlands met 1-0 de leiding nam. Netherlands vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van C. Gakpo op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 26e minuut wist Wales de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via B. Johnson.

G. Bale zette Wales even later op 2-2 nadat hij een door scheidsrechter Horațiu Mircea Feșnic toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Netherlands dat in de 93e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat M. Depay de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Horațiu Mircea Feșnic bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Nederland.

Wedstrijdstatistieken Nederland - Wales
Goals
3
2
Balbezit
60%
40%
Gele kaarten
2
3
Schoten totaal
20
9
Schoten op doel
8
3
Aanvallen
115
69
Gevaarlijke aanvallen
61
20
Passes
569
383
Overtredingen
17
12
Buitenspel
1
0
Corners
6
2
Wissels
4
4
LIVE Nederland - Wales 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Nederland - Wales teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
17' Doelpunt Netherlands Doelpunt N. Lang met assist van V. Janssen Netherlands 1-0
21' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor B. Martins Indi Netherlands
23' Doelpunt Netherlands Doelpunt C. Gakpo Netherlands 2-0
26' Doelpunt Wales Doelpunt B. Johnson met assist van H. Wilson Wales 2-1
32' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor T. Koopmeiners Netherlands
46' Wissel Netherlands Wissel S. de Vrij voor J. Teze Netherlands
46' Wissel Netherlands Wissel D. Dumfries voor H. Hateboer Netherlands
46' Wissel Wales Wissel C. Roberts voor W. Burns Wales
63' Wissel Wales Wissel A. Ramsey voor M. Smith Wales
67' Wissel Wales Wissel C. Gunter voor J. Rodon Wales
70' Wissel Wales Wissel G. Bale voor D. James Wales
73' Wissel Netherlands Wissel M. Depay voor V. Janssen Netherlands
73' Wissel Netherlands Wissel S. Bergwijn voor N. Lang Netherlands
75' Gele kaart Wales Gele kaart voor C. Mepham Wales
80' Gele kaart Wales Gele kaart voor E. Ampadu Wales
92' Penalty Wales Penalty G. Bale Wales 2-2
93' Gele kaart Wales Gele kaart voor C. Roberts Wales
93' Doelpunt Netherlands Doelpunt M. Depay Netherlands 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Nederland - Wales
Opstellingen Nederland - Wales
De opstellingen van Nederland en Wales zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Nederland gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Wales zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 3-4-3
Coach Louis van Gaal
Formatie 5-3-2
Coach Robert Page
Basiselftal Wales
# Speler Pos.
1 Wayne Hennessey K
4 Ben Davies V
5 Chris Mepham V
6 Joe Rodon V
23 Wes Burns V
22 Sorba Thomas V
8 Harry Wilson M
16 Matthew Smith M
15 Ethan Ampadu M
9 Brennan Johnson A
20 Daniel James A
Voorbeschouwing Nederland - Wales

Nederland en Wales spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Horațiu Mircea Feșnic en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Nederland en Wales in de UEFA Nations League vond plaats op 8 juni 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nederland. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Nederland favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Wales slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Nederland 1
Winst Wales 0
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Nederland op een 1e positie staat, terwijl we Wales terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is heldere lucht met weinig tot geen bewolking.

Tags
Nederland - Wales Opstelling Nederland Opstelling Wales Live Nederland - Wales Live Nederland - Wales kijken Nederland - Wales kijken Live Nederland - Wales stream Nederland - Wales Fox Sports Nabeschouwing Nederland - Wales Uitslag Nederland - Wales Statistieken Nederland - Wales UEFA Nations League 2022/2023 Nederland - Wales wedden Nederland - Wales gokken Nederland - Wales Unibet