Nabeschouwing Noord-Ierland - Noorwegen (1-5) || UEFA Nations League 2020/2021

Maandag 7 september 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Noord-Ierland het maandag 7 september 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Noorwegen. De wedstrijd wordt gespeeld in Windsor Park in Belfast.

Via de Noord-Ierland - Noorwegen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Noord-Ierland - Noorwegen (1-5)

Het UEFA Nations League duel tussen Noord-Ierland en Noorwegen is onder leiding van scheidsrechter Bartosz Frankowski geëindigd in een 1-5 overwinning voor Noorwegen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Er gebeurde gelijk al veel in het eerste kwartier. Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Norway kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van M. Elyounoussi. Northern Ireland kwam in de 6e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van P. McNair, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 7e minuut zette E. Haaland zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Norway de leiding in de wedstrijd nam.

Na 19 minuten werd de voorsprong voor Norway vergroot nadat A. Sorloth de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 47e minuut nadat A. Sorloth namens Norway de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 58e minuut en kwam op naam te staan van Norway speler E. Haaland, die daarmee tekende voor de 1-5.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Bartosz Frankowski en eindigde de wedstrijd dus met een 1-5 stand in het voordeel van Noorwegen.

LIVE Noord-Ierland - Noorwegen 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Noord-Ierland - Noorwegen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Norway Doelpunt M. Elyounoussi met assist van S. Johansen Norway 0-1
6' Doelpunt Northern Ireland Doelpunt P. McNair met assist van C. Washington Northern Ireland 1-1
7' Doelpunt Norway Doelpunt E. Haaland met assist van A. Sorloth Norway 1-2
19' Doelpunt Norway Doelpunt A. Sorloth met assist van H. Aleesami Norway 1-3
36' Gele kaart Northern Ireland Gele kaart voor D. Ballard Northern Ireland
46' Wissel Northern Ireland Wissel L. Boyce voor D. Ballard Northern Ireland
47' Doelpunt Norway Doelpunt A. Sorloth met assist van E. Haaland Norway 1-4
58' Doelpunt Norway Doelpunt E. Haaland met assist van O. Elabdellaoui Norway 1-5
69' Gele kaart Northern Ireland Gele kaart voor C. Cathcart Northern Ireland
71' Wissel Norway Wissel J. King voor S. Johansen Norway
71' Wissel Northern Ireland Wissel C. Evans voor G. Saville Northern Ireland
77' Wissel Northern Ireland Wissel S. Lavery voor C. Washington Northern Ireland
77' Wissel Norway Wissel B. Meling voor H. Aleesami Norway
79' Wissel Norway Wissel J. Svensson voor O. Elabdellaoui Norway
93' Gele kaart Norway Gele kaart voor B. Meling Norway