Nabeschouwing Oostenrijk - Romania (2-3) || UEFA Nations League 2020/2021

Maandag 7 september 2020 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Oostenrijk het maandag 7 september 2020 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Romania. De wedstrijd wordt gespeeld in Wörthersee Stadion in Klagenfurt.

Via de Oostenrijk - Romania live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Oostenrijk - Romania (2-3)

Het UEFA Nations League duel tussen Oostenrijk en Romania is onder leiding van scheidsrechter Glenn Nyberg geëindigd in een 2-3 overwinning voor Romania. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Romania kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van D. Alibec. Austria kwam in de 17e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van C. Baumgartner, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 51e minuut zette D. Grigore zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Romania de leiding in de wedstrijd nam.

Na 70 minuten werd de voorsprong voor Romania vergroot nadat A. Maxim de 1-3 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Austria dat in de 81e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat K. Onisiwo de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Glenn Nyberg en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Romania.

LIVE Oostenrijk - Romania 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Oostenrijk - Romania teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Romania Doelpunt D. Alibec met assist van F. Coman Romania 0-1
17' Doelpunt Austria Doelpunt C. Baumgartner met assist van S. Lainer Austria 1-1
40' Wissel Romania Wissel G. Iancu voor C. Deac Romania
47' Gele kaart Romania Gele kaart voor D. Grigore Romania
51' Doelpunt Romania Doelpunt D. Grigore met assist van V. Chiriches Romania 1-2
59' Wissel Austria Wissel K. Onisiwo voor J. Baumgartlinger Austria
68' Wissel Romania Wissel G. Puscas voor D. Alibec Romania
70' Doelpunt Romania Doelpunt A. Maxim Romania 1-3
74' Wissel Austria Wissel A. Grbic voor M. Gregoritsch Austria
74' Wissel Romania Wissel I. Nedelcearu voor V. Chiriches Romania
74' Gele kaart Romania Gele kaart voor A. Burca Romania
81' Doelpunt Austria Doelpunt K. Onisiwo met assist van S. Lainer Austria 2-3
81' Wissel Austria Wissel C. Trimmel voor F. Grillitsch Austria
87' Gele kaart Romania Gele kaart voor N. Stanciu Romania
Video hoogtepunten en samenvatting Oostenrijk - Romania
Opstellingen Oostenrijk - Romania
De opstellingen van Oostenrijk en Romania zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Oostenrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Romania zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Oostenrijk - Romania

Oostenrijk en Romania spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Glenn Nyberg en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Oostenrijk en Romania elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Oostenrijk 0
Winst Romania 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Oostenrijk op een 3e positie staat, terwijl we Romania terugvinden op de 1e plaats.