Nabeschouwing Slovenië - Noorwegen (2-1) || UEFA Nations League 2022/2023

Zaterdag 24 september 2022 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Slovenië het zaterdag 24 september 2022 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Noorwegen. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Stožice in Ljubljana.

Via de Slovenië - Noorwegen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Slovenië - Noorwegen (2-1)

Het UEFA Nations League duel tussen Slovenië en Noorwegen is onder leiding van scheidsrechter Lawrence Visser geëindigd in een 2-1 overwinning voor Slovenië. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door E. Haaland, waarmee Norway met 0-1 de leiding nam. Slovenia kwam in de 69e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Sporar, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 81e minuut zette B. Sesko zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Slovenia de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Lawrence Visser, waardoor Slovenië een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Slovenië - Noorwegen 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Slovenië - Noorwegen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Gele kaart Norway Gele kaart voor K. Thorstvedt Norway
47' Doelpunt Norway Doelpunt E. Haaland met assist van M. Elyounoussi Norway 0-1
61' Wissel Norway Wissel M. Thorsby voor K. Thorstvedt Norway
61' Wissel Norway Wissel J. Larsen voor A. Sorloth Norway
64' Gele kaart Slovenia Gele kaart voor A. Sporar Slovenia
64' Gele kaart Slovenia Gele kaart voor P. Stojanovic Slovenia
69' Doelpunt Slovenia Doelpunt A. Sporar met assist van B. Sesko Slovenia 1-1
70' Wissel Norway Wissel M. M. Daehli voor M. Elyounoussi Norway
70' Wissel Norway Wissel F. Aursnes voor M. Odegaard Norway
71' Wissel Slovenia Wissel S. Lovric voor B. Verbic Slovenia
72' Gele kaart Norway Gele kaart voor M. Thorsby Norway
74' Gele kaart Slovenia Gele kaart voor J. Kurtic Slovenia
81' Doelpunt Slovenia Doelpunt B. Sesko Slovenia 2-1
88' Wissel Slovenia Wissel D. Crnigoj voor A. Sporar Slovenia
93' Wissel Slovenia Wissel D. Brekalo voor Z. Karnicnik Slovenia
93' Wissel Slovenia Wissel J. Gorenc Stankovic voor A. Gnezda Cerin Slovenia
Video hoogtepunten en samenvatting Slovenië - Noorwegen
Opstellingen Slovenië - Noorwegen
De opstellingen van Slovenië en Noorwegen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Slovenië gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Noorwegen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.