Nabeschouwing Litouwen - Gibraltar (1-0) || UEFA Nations League 2022/2023

Dinsdag 26 maart 2024 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Litouwen het dinsdag 26 maart 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Gibraltar. De wedstrijd wordt gespeeld in Vilniaus LFF stadionas in Vilnius.

Via de Litouwen - Gibraltar live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Litouwen - Gibraltar (1-0)

Het UEFA Nations League duel tussen Litouwen en Gibraltar is geëindigd in een 1-0 overwinning voor Litouwen. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door Fedor Černych, waarmee Lithuania met 1-0 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Litouwen dat probeerde een tweede doelpunt in de wedstrijd te forceren. Ondanks diverse schoten op doel zou het uiteindelijk niets meer aan de stand veranderen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Litouwen uiteindelijk een bescheiden 1-0 overwinning wist te boeken.

LIVE Litouwen - Gibraltar 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Litouwen - Gibraltar teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor Edgaras Utkus Lithuania
46' Wissel Lithuania Wissel Kipras Kazukolovas voor Edgaras Utkus Lithuania
50' Doelpunt Lithuania Doelpunt Fedor Černych met assist van Pijus Sirvys Lithuania 1-0
59' Wissel Gibraltar Wissel J. Chipolina voor Jack Sergeant Gibraltar
60' Wissel Gibraltar Wissel Lee Casciaro voor Evan De Haro Gibraltar
73' Wissel Lithuania Wissel M. Beneta voor Pijus Sirvys Lithuania
73' Wissel Lithuania Wissel A. Dolžnikov voor G. Paulauskas Lithuania
74' Wissel Gibraltar Wissel J. Scanlon voor Liam Walker Gibraltar
74' Wissel Gibraltar Wissel J. Bartolo voor Ethan Britto Gibraltar
87' Gele kaart Lithuania Gele kaart voor Rokas Lekiatas Lithuania
88' Wissel Lithuania Wissel M. Vareika voor Fedor Černych Lithuania
92' Wissel Lithuania Wissel D. Romanovskij voor Vykintas Slivka Lithuania
Video hoogtepunten en samenvatting Litouwen - Gibraltar
Opstellingen Litouwen - Gibraltar
De opstellingen van Litouwen en Gibraltar zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Litouwen gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Gibraltar zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Julio César Ribas Vlahovic
Voorbeschouwing Litouwen - Gibraltar

Litouwen en Gibraltar spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League.

De vorige ontmoeting tussen Litouwen en Gibraltar in de UEFA Nations League vond plaats op 21 maart 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Litouwen. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Litouwen favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Gibraltar slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.