Nabeschouwing Turkije - Rusland (3-2) || UEFA Nations League 2020/2021

Zondag 15 november 2020 - 18:00 uur

In de UEFA Nations League 2020/2021 neemt Turkije het zondag 15 november 2020 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Rusland. De wedstrijd wordt gespeeld in Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi in İstanbul.

Via de Turkije - Rusland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Turkije - Rusland (3-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Turkije en Rusland is onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak geëindigd in een 3-2 overwinning voor Turkije. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door D. Cheryshev, waarmee Russia met 0-1 de leiding nam. In de 24e minuut moest A. Semenov van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Szymon Marciniak een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Russia verder met een speler minder. Na de openingsgoal kwam Turkey in de 26e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van K. Karaman.

In de 32e minuut was het Turkey dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van C. Under. In de 52e minuut werd de stand op 3-1 gezet na een benutte penalty van Turkey speler C. Tosun. Russia verkleinde in de 57e minuut de achterstand doordat D. Kuzyayev de 3-2 wist te maken, waardoor de wedstrijd toch weer spannend werd. Het bleek echter te laat om een nederlaag te voorkomen, want er zou hierna niet meer gescoord worden.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Szymon Marciniak en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Turkije.

LIVE Turkije - Rusland 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Turkije - Rusland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Russia Doelpunt D. Cheryshev met assist van D. Kuzyayev Russia 0-1
24' Rode kaart Russia Rode kaart voor A. Semenov Russia
26' Doelpunt Turkey Doelpunt K. Karaman met assist van C. Erkin Turkey 1-1
32' Doelpunt Turkey Doelpunt C. Under met assist van K. Ayhan Turkey 2-1
37' Wissel Russia Wissel V. Karavaev voor D. Cheryshev Russia
49' Gele kaart Turkey Gele kaart voor M. Demiral Turkey
52' Penalty Turkey Penalty C. Tosun Turkey 3-1
54' Gele kaart Russia Gele kaart voor R. Zobnin Russia
55' Gele kaart Turkey Gele kaart voor C. Tosun Turkey
56' Gele kaart Russia Gele kaart voor G. Dzhikiya Russia
57' Doelpunt Russia Doelpunt D. Kuzyayev met assist van V. Karavaev Russia 3-2
59' Gele kaart Turkey Gele kaart voor C. Under Turkey
64' Wissel Turkey Wissel D. Turuc voor C. Under Turkey
64' Wissel Turkey Wissel O. Kabak voor Z. Celik Turkey
70' Wissel Russia Wissel A. Erokhin voor A. Zabolotnyi Russia
70' Wissel Russia Wissel A. Miranchuk voor D. Kuzyayev Russia
74' Gele kaart Russia Gele kaart voor F. Kudryashov Russia
79' Wissel Russia Wissel A. Ionov voor A. Miranchuk Russia
79' Wissel Russia Wissel D. Fomin voor R. Zobnin Russia
80' Wissel Turkey Wissel I. Kahveci voor C. Tosun Turkey
86' Wissel Turkey Wissel M. Tekdemir voor O. Tufan Turkey
86' Wissel Turkey Wissel Y. Yazici voor H. Calhanoglu Turkey
89' Gele kaart Russia Gele kaart voor D. Fomin Russia
Video hoogtepunten en samenvatting Turkije - Rusland
Opstellingen Turkije - Rusland
De opstellingen van Turkije en Rusland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Turkije gaat aantreden in een 4-1-4-1 formatie en Rusland zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Şenol Güneş
Formatie 3-4-2-1
Coach Stanislav Cherchesov
Voorbeschouwing Turkije - Rusland

Turkije en Rusland spelen tegen elkaar in seizoen 2020/2021 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Szymon Marciniak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Turkije en Rusland in de UEFA Nations League vond plaats op 11 oktober 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide teams is Rusland favoriet. 2 keer wist de ploeg van Turkije te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Turkije. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Turkije 0
Winst Rusland 2
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Turkije op een 3e positie staat, terwijl we Rusland terugvinden op de 1e plaats.