Nabeschouwing Zweden - Noorwegen (1-2) || UEFA Nations League 2022/2023

Zondag 5 juni 2022 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2022/2023 neemt Zweden het zondag 5 juni 2022 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Noorwegen. De wedstrijd wordt gespeeld in Friends Arena in Solna.

Via de Zweden - Noorwegen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zweden - Noorwegen (1-2)

Het UEFA Nations League duel tussen Zweden en Noorwegen is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 1-2 overwinning voor Noorwegen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 20 minuten. E. Haaland maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Norway vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Norway vergrootte in de 69e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Haaland op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 92e minuut wist Sweden de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via A. Elanga. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Sweden kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Anthony Taylor, waardoor Noorwegen een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Zweden - Noorwegen 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zweden - Noorwegen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Gele kaart Sweden Gele kaart voor E. Krafth Sweden
20' Penalty Norway Penalty E. Haaland Norway 0-1
34' Gele kaart Sweden Gele kaart voor A. Isak Sweden
42' Gele kaart Norway Gele kaart voor M. Pedersen Norway
45' Gele kaart Sweden Gele kaart voor M. Svanberg Sweden
61' Wissel Norway Wissel P. Berg voor M. Thorsby Norway
66' Wissel Sweden Wissel V. Gyokeres voor A. Isak Sweden
66' Wissel Sweden Wissel A. Elanga voor E. Forsberg Sweden
69' Doelpunt Norway Doelpunt E. Haaland met assist van A. Sorloth Norway 0-2
74' Wissel Norway Wissel J. King voor E. Haaland Norway
74' Wissel Norway Wissel K. Thorstvedt voor M. Elyounoussi Norway
78' Wissel Sweden Wissel J. Karlstrom voor J. Cajuste Sweden
78' Wissel Sweden Wissel K. Olsson voor V. Claesson Sweden
89' Wissel Norway Wissel A. Hanche-Olsen voor M. Pedersen Norway
89' Wissel Norway Wissel J. Hauge voor S. Berge Norway
90' Gele kaart Sweden Gele kaart voor D. Kulusevski Sweden
91' Gele kaart Sweden Gele kaart voor R. Olsen Sweden
92' Doelpunt Sweden Doelpunt A. Elanga met assist van D. Kulusevski Sweden 1-2
Video hoogtepunten en samenvatting Zweden - Noorwegen
Opstellingen Zweden - Noorwegen
De opstellingen van Zweden en Noorwegen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zweden gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Noorwegen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Zweden - Noorwegen

Zweden en Noorwegen spelen tegen elkaar in seizoen 2022/2023 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Zweden en Noorwegen elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Zweden 0
Winst Noorwegen 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zweden op een 1e positie staat, terwijl we Noorwegen terugvinden op de 2e plaats.