Nabeschouwing Polen - Portugal (2-3) || UEFA Nations League 2018

Donderdag 11 oktober 2018 - 20:45 uur

In de UEFA Nations League 2018 neemt Polen het donderdag 11 oktober 2018 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Slaski in Chorzow.

Via de Polen - Portugal live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Polen - Portugal (2-3)

Het UEFA Nations League duel tussen Polen en Portugal is onder leiding van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande geëindigd in een 2-3 overwinning voor Portugal. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door K. Piątek, waarmee Poland met 1-0 de leiding nam. Portugal kwam in de 31e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van André Silva, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van K. Glik kwam Portugal in de 43e minuut op een 1-2 voorsprong te staan.

Na 52 minuten werd de voorsprong voor Portugal vergroot nadat Bernardo Silva de 1-3 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Poland dat in de 77e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat J. Błaszczykowski de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Carlos del Cerro Grande en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Portugal.

LIVE Polen - Portugal 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Polen - Portugal teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Poland Doelpunt K. Piątek met assist van R. Kurzawa Poland 1-0
31' Doelpunt Portugal Doelpunt André Silva met assist van Pizzi Portugal 1-1
37' Gele kaart Portugal Gele kaart voor André Silva Portugal
43' Eigen doelpunt Portugal Eigen doelpunt K. Glik Portugal 1-2
46' Wissel Poland Wissel T. Kędziora voor B. Bereszyński Poland
48' Gele kaart Poland Gele kaart voor M. Klich Poland
52' Doelpunt Portugal Doelpunt Bernardo Silva met assist van William Carvalho Portugal 1-3
62' Gele kaart Poland Gele kaart voor G. Krychowiak Poland
63' Wissel Poland Wissel J. Błaszczykowski voor M. Klich Poland
64' Wissel Poland Wissel K. Grosicki voor R. Kurzawa Poland
67' Gele kaart Portugal Gele kaart voor William Carvalho Portugal
74' Gele kaart Portugal Gele kaart voor Pepe Portugal
74' Wissel Portugal Wissel Renato Sanches voor Pizzi Portugal
77' Doelpunt Poland Doelpunt J. Błaszczykowski met assist van R. Lewandowski Poland 2-3
78' Gele kaart Portugal Gele kaart voor Bernardo Silva Portugal
84' Wissel Portugal Wissel Danilo Pereira voor Rafa Silva Portugal
91' Wissel Portugal Wissel Bruno Fernandes voor Bernardo Silva Portugal
Video hoogtepunten en samenvatting Polen - Portugal
Opstellingen Polen - Portugal
De opstellingen van Polen en Portugal zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Polen gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Portugal zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Polen - Portugal

Polen en Portugal spelen tegen elkaar in seizoen 2018 van de UEFA Nations League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos del Cerro Grande en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Polen en Portugal elkaar treffen in de UEFA Nations League.

Winst Polen 0
Winst Portugal 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Polen op een 2e positie staat, terwijl we Portugal terugvinden op de 1e plaats.