Nabeschouwing Salzburg O19 - Benfica O19 (4-2) || UEFA Youth League 2023/2024

Dinsdag 12 december 2023 - 14:30 uur

In de UEFA Youth League 2023/2024 neemt Salzburg O19 het dinsdag 12 december 2023 om 14:30 uur in eigen huis op tegen Benfica O19. De wedstrijd wordt gespeeld in Akademie Liefering - Platz 1 in Salzburg.

Via de Salzburg O19 - Benfica O19 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Salzburg O19 - Benfica O19 (4-2)

Het UEFA Youth League duel tussen Salzburg O19 en Benfica O19 is onder leiding van scheidsrechter Michal Očenáš geëindigd in een 4-2 overwinning voor Salzburg O19. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Diogo Spencer zette Salzburg U19 op een 1-0 voorsprong in de 4e minuut van de wedstrijd. Salzburg U19 vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Adam Daghim op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 21e minuut wist Benfica U19 de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Ivan Lima.

Phillip Verhounig zette Salzburg U19 even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Michal Očenáš toegekende penalty wist te benutten. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Benfica U19 dat in de 70e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat João Rêgo de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. In de 81e minuut scoorde Rodrigo Rêgo namens Salzburg U19. Scheidsrechter Michal Očenáš besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Michal Očenáš en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Salzburg O19.

LIVE Salzburg O19 - Benfica O19 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Salzburg O19 - Benfica O19 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Eigen doelpunt Salzburg U19 Eigen doelpunt Diogo Spencer Salzburg U19 1-0
13' Doelpunt Salzburg U19 Doelpunt Adam Daghim met assist van Oliver Lukic Salzburg U19 2-0
21' Doelpunt Benfica U19 Doelpunt Ivan Lima Benfica U19 2-1
41' Penalty Salzburg U19 Penalty Phillip Verhounig Salzburg U19 3-1
43' Gele kaart Salzburg U19 Gele kaart voor Rocco Žiković Salzburg U19
55' Gele kaart Salzburg U19 Gele kaart voor Luka Reischl Salzburg U19
58' Wissel Benfica U19 Wissel Rodrigo Rêgo voor Rafael Luís Benfica U19
64' Wissel Salzburg U19 Wissel Sebastian Leitner voor Mark Gevorgyan Salzburg U19
69' Wissel Benfica U19 Wissel Kyanno Lorenzo Miranda de Brito e Silva voor Gustavo Varela Benfica U19
70' Doelpunt Benfica U19 Doelpunt João Rêgo met assist van J. Fonseca Benfica U19 3-2
72' Wissel Salzburg U19 Wissel Zétény Jánó voor Luka Reischl Salzburg U19
72' Wissel Salzburg U19 Wissel Dominik Lechner voor Phillip Verhounig Salzburg U19
78' Wissel Salzburg U19 Wissel Alexander Murillo voor Oliver Lukic Salzburg U19
78' Wissel Salzburg U19 Wissel Valentin Sulzbacher voor Jannik Schuster Salzburg U19
80' Gele kaart Salzburg U19 Gele kaart voor Tim Trummer Salzburg U19
81' Doelpunt Salzburg U19 Doelpunt Rodrigo Rêgo Salzburg U19
82' Gele kaart Benfica U19 Gele kaart voor Valentin Sulzbacher Tim Paumgartner Benfica U19 4-2
82' Gele kaart Benfica U19 Gele kaart voor R. Rego Benfica U19
84' Wissel Benfica U19 Wissel Gonçalo Moreira voor Nuno Félix Benfica U19
85' Wissel Benfica U19 Wissel Joao Veloso voor Diogo Prioste Benfica U19
Video hoogtepunten en samenvatting Salzburg O19 - Benfica O19
Opstellingen Salzburg O19 - Benfica O19
Voorbeschouwing Salzburg O19 - Benfica O19

Salzburg O19 en Benfica O19 treffen elkaar in de 6e speelronde van de UEFA Youth League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Michal Očenáš en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Salzburg O19 en Benfica O19 in de UEFA Youth League vond plaats op 20 september 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Salzburg O19 favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Benfica O19 slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Salzburg O19 1
Winst Benfica O19 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Salzburg O19 op een 1e positie staat, terwijl we Benfica O19 terugvinden op de 3e plaats.