Nabeschouwing België - Luxemburg (3-0) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Zaterdag 8 juni 2024 - 20:00 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt België het zaterdag 8 juni 2024 om 20:00 uur in eigen huis op tegen Luxemburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Roi Baudouin in Brussels.

Via de België - Luxemburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing België - Luxemburg (3-0)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen België en Luxemburg is onder leiding van scheidsrechter Paweł Raczkowski geëindigd in een 3-0 overwinning voor België. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 43 minuten. Romelu Lukaku maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Belgium vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Belgium vergrootte in de 57e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Romelu Lukaku op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 80e minuut volgde een derde treffer van Belgium, waarmee Leandro Trossard zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Paweł Raczkowski, waardoor België dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE België - Luxemburg 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd België - Luxemburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Wissel Belgium Wissel Maxim De Cuyper voor Thomas Meunier Belgium
43' Penalty Belgium Penalty Romelu Lukaku Belgium 1-0
46' Wissel Belgium Wissel Aster Vranckx voor Axel Witsel Belgium
54' Wissel Luxembourg Wissel Vahid Selimovic voor Christopher Martins Pereira Luxembourg
57' Doelpunt Belgium Doelpunt Romelu Lukaku met assist van Jérémy Doku Belgium 2-0
64' Wissel Belgium Wissel Johan Bakayoko voor Timothy Castagne Belgium
64' Wissel Belgium Wissel Yannick Carrasco voor Jérémy Doku Belgium
64' Wissel Belgium Wissel Zeno Debast voor Amadou Onana Belgium
66' Gele kaart Luxembourg Gele kaart voor Eldin Dzogovic Luxembourg
72' Wissel Belgium Wissel Charles De Ketelaere voor Kevin De Bruyne Belgium
78' Wissel Luxembourg Wissel F. Lohei voor Laurent Jans Luxembourg
80' Doelpunt Belgium Doelpunt Leandro Trossard met assist van Wout Faes Belgium 3-0
86' Wissel Luxembourg Wissel J. Videira voor Gerson Rodrigues Luxembourg
86' Wissel Luxembourg Wissel S. Ikene voor C. Philipps Luxembourg
86' Wissel Luxembourg Wissel David Jonathans voor Eldin Dzogovic Luxembourg
Video hoogtepunten en samenvatting België - Luxemburg
Opstellingen België - Luxemburg
De opstellingen van België en Luxemburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat België gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Luxemburg zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Luc Holtz
Voorbeschouwing België - Luxemburg

België en Luxemburg treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paweł Raczkowski en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat België en Luxemburg elkaar treffen in de Vriendschappelijk internationaal.