Nabeschouwing Denemarken - Noorwegen (3-1) || Vriendschappelijk internationaal 2024

Zaterdag 8 juni 2024 - 19:30 uur

In de Vriendschappelijk internationaal 2024 neemt Denemarken het zaterdag 8 juni 2024 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Noorwegen. De wedstrijd wordt gespeeld in Parken in København.

Via de Denemarken - Noorwegen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Denemarken - Noorwegen (3-1)

Het Vriendschappelijk internationaal duel tussen Denemarken en Noorwegen is onder leiding van scheidsrechter Stéphanie Frappart geëindigd in een 3-1 overwinning voor Denemarken. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 12e minuut door Pierre-Emile Højbjerg, waarmee Denmark met 1-0 de leiding nam. Denmark vergrootte in de 21e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jannik Vestergaard op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 72e minuut wist Norway de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via Erling Haaland.

Na 90 minuten werd de voorsprong voor Denmark vergroot nadat Yussuf Poulsen de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Denemarken.

LIVE Denemarken - Noorwegen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Denemarken - Noorwegen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

12' Doelpunt Denmark Doelpunt Pierre-Emile Højbjerg Denmark 1-0
19' Gele kaart Norway Gele kaart voor Leo Østigård Norway
21' Doelpunt Denmark Doelpunt Jannik Vestergaard met assist van Andreas Skov Olsen Denmark 2-0
46' Wissel Denmark Wissel Thomas Delaney voor Morten Hjulmand Denmark
46' Wissel Norway Wissel Aron Dønnum voor A. Nusa Norway
46' Wissel Norway Wissel David Møller Wolfe voor Marcus Pedersen Norway
50' Gele kaart Denmark Gele kaart voor Pierre-Emile Højbjerg Denmark
62' Wissel Denmark Wissel Kasper Dolberg voor Rasmus Højlund Denmark
62' Wissel Denmark Wissel Christian Eriksen voor Andreas Skov Olsen Denmark
62' Wissel Denmark Wissel Simon Kjaer voor Andreas Christensen Denmark
62' Wissel Denmark Wissel Joakim Maehle voor Alexander Bah Denmark
65' VAR: Afgekeurd doelpunt Erling Haaland Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Erling Haaland Norway
72' Doelpunt Norway Doelpunt Erling Haaland met assist van Martin Ødegaard Norway 2-1
75' Wissel Norway Wissel Andreas Hanche-Olsen voor Julian Ryerson Norway
75' Wissel Norway Wissel Patrick Berg voor Morten Thorsby Norway
84' Wissel Denmark Wissel Yussuf Poulsen voor Mikkel Damsgaard Denmark
87' Wissel Norway Wissel Erik Botheim voor Oscar Bobb Norway
87' Wissel Norway Wissel Hugo Vetlesen voor Sander Berge Norway
90' Doelpunt Denmark Doelpunt Yussuf Poulsen met assist van Victor Kristiansen Denmark 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Denemarken - Noorwegen
Opstellingen Denemarken - Noorwegen
De opstellingen van Denemarken en Noorwegen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Denemarken gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Noorwegen zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Denemarken - Noorwegen

Denemarken en Noorwegen treffen elkaar in de e speelronde van de Vriendschappelijk internationaal van het seizoen 2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Stéphanie Frappart en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Denemarken en Noorwegen in de Vriendschappelijk internationaal vond plaats op 31 mei 2020 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.