Nabeschouwing Zenit - AZ (5-0) || Europa League 2016/2017

Donderdag 29 september 2016 - 21:05 uur

Zenit - AZ

In de Europa League 2016/2017 neemt Zenit het donderdag 29 september 2016 om 21:05 uur in eigen huis op tegen AZ. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Petrovskij (Sankt-Peterburg (St. Petersburg)) in St. Petersburg.

Via de Zenit - AZ live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - AZ (5-0)

Het Europa League duel tussen Zenit en AZ is onder leiding van scheidsrechter Javier Estrada Fernandez geëindigd in een 5-0 overwinning voor Zenit. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door A. Kokorin, waarmee Zenit met 1-0 de leiding nam. Zenit vergrootte in de 48e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Giuliano op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 59e minuut volgde een derde treffer van Zenit, waarmee A. Kokorin zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

D. Criscito zette Zenit even later op 4-0 nadat hij een door scheidsrechter Javier Estrada Fernandez toegekende penalty wist te benutten. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Zenit. Deze werd gescoord door O. Shatov in de 80e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Javier Estrada Fernandez en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Zenit.

LIVE Zenit - AZ 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - AZ teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart Zenit Gele kaart voor Neto Zenit
22' Gele kaart Zenit Gele kaart voor Javi García Zenit
26' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Kokorin met assist van D. Criscito Zenit 1-0
27' Wissel AZ Wissel M. Seuntjens voor W. Weghorst AZ
48' Doelpunt Zenit Doelpunt Giuliano Zenit 2-0
57' Wissel AZ Wissel B. Rienstra voor R. Vlaar AZ
59' Doelpunt Zenit Doelpunt A. Kokorin met assist van Giuliano Zenit 3-0
63' Wissel Zenit Wissel Maurício voor Javi García Zenit
64' Wissel Zenit Wissel O. Shatov voor A. Dzyuba Zenit
66' Penalty Zenit Penalty D. Criscito Zenit 4-0
69' Wissel Zenit Wissel L. Đorđević voor R. Mak Zenit
74' Wissel AZ Wissel I. Bel Hassani voor D. dos Santos AZ
79' Gele kaart AZ Gele kaart voor S. Wuytens AZ
80' Doelpunt Zenit Doelpunt O. Shatov met assist van Giuliano Zenit 5-0
91' Gele kaart AZ Gele kaart voor F. Lewis AZ
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - AZ
Opstellingen Zenit - AZ

Voorbeschouwing Zenit - AZ

Zenit en AZ spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Europa League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Javier Estrada Fernandez en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zenit en AZ in de Europa League vond plaats op 25 oktober 2007 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.