Nabeschouwing Gent - Standard Luik (3-1) || Croky Cup 2021/2022

Woensdag 22 december 2021 - 20:30 uur

In de Croky Cup 2021/2022 neemt Gent het woensdag 22 december 2021 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - Standard Luik (3-1)

Het Croky Cup duel tussen Gent en Standard Luik is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot geëindigd in een 3-1 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door S. Kums, waarmee Gent met 1-0 de leiding nam. Standard Liège kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Donnum, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 53e minuut zette T. Tissoudali zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Gent de leiding in de wedstrijd nam.

Na 93 minuten werd de voorsprong voor Gent vergroot nadat T. Tissoudali de 3-1 wist te scoren. In de 96e minuut werd M. Bokadi van Standard Liège met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Gent met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Gent.

LIVE Gent - Standard Luik 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Wissel Gent Wissel A. Hjulsager voor V. Odjidja-Ofoe Gent
8' Doelpunt Gent Doelpunt S. Kums met assist van A. Hjulsager Gent 1-0
16' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor N. Nkounkou Standard Liège
22' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor N. Raskin Standard Liège
24' Gele kaart Gent Gele kaart voor A. Hjulsager Gent
34' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor S. Amallah Standard Liège
47' Doelpunt Standard Liège Doelpunt A. Donnum met assist van J. Klauss Standard Liège 1-1
53' Doelpunt Gent Doelpunt T. Tissoudali met assist van A. Hjulsager Gent 2-1
58' Wissel Standard Liège Wissel D. M. Dragus voor S. Amallah Standard Liège
58' Wissel Standard Liège Wissel M. Bokadi voor N. Raskin Standard Liège
68' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor M. Sissako Standard Liège
74' Wissel Standard Liège Wissel M. Carcela-Gonzalez voor N. Dussenne Standard Liège
81' Wissel Standard Liège Wissel J. Muleka voor S. Bastien Standard Liège
86' Wissel Gent Wissel E. Owusu voor A. Hjulsager Gent
90' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor A. Donnum Standard Liège
93' Doelpunt Gent Doelpunt T. Tissoudali Gent 3-1
96' Rode kaart Standard Liège Rode kaart voor M. Bokadi Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - Standard Luik
Opstellingen Gent - Standard Luik

Voorbeschouwing Gent - Standard Luik

Gent en Standard Luik spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Croky Cup. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gent en Standard Luik in de Croky Cup vond plaats op 6 april 2011 en dat duel eindigde in een overwinning voor Standard Luik. Op basis van de afgelopen 6 duels tussen beide ploegen is Gent favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Standard Luik slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.