Nabeschouwing Cercle Brugge - Zulte-Waregem (2-2) (3-4 na strafschoppen) || Croky Cup 2023/2024

Dinsdag 31 oktober 2023 - 20:30 uur

In de Croky Cup 2023/2024 neemt Cercle Brugge het dinsdag 31 oktober 2023 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Zulte-Waregem. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Cercle Brugge - Zulte-Waregem live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cercle Brugge - Zulte-Waregem (2-2) (3-4 na strafschoppen)

Het Croky Cup duel tussen Cercle Brugge en Zulte-Waregem is onder leiding van scheidsrechter Brent Staessens geëindigd in een overwinning voor Zulte-Waregem. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Zulte-Waregem het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 3-4 gewonnen werd.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door Abdoulaye Traore, waarmee Zulte-Waregem met 0-1 de leiding nam. Cercle Brugge kwam in de 27e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Kévin Denkey, die daarmee de stand op 1-1 zette. Matheus Machado dacht na 63 minuten te scoren voor Cercle Brugge, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 76e minuut scoorde Zulte-Waregem via Jelle Vossen, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 2-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen. Hierna was de extra tijd ten einde. Omdat er ook na de extra tijd geen winnaar aangewezen kon worden, moesten strafschoppen uiteindelijk de beslissing brengen. In de 92e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van Zulte-Waregem speler Jelle Vossen.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 3-4 score in het voordeel van Zulte-Waregem, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Cercle Brugge - Zulte-Waregem 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cercle Brugge - Zulte-Waregem teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt Zulte-Waregem Doelpunt Abdoulaye Traore Zulte-Waregem 0-1
25' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor Kevor Palumets Zulte-Waregem
27' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt Kévin Denkey Cercle Brugge 1-1
46' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Hugo Siquet Thibo Somers Cercle Brugge
55' Wissel Zulte-Waregem Wissel Boris Popović voor Zulte-Waregem
63' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt Matheus Machado met assist van Abdoulaye Traore Cercle Brugge
63' Wissel Zulte-Waregem Wissel Yann Gboho voor Félix Lemaréchal Zulte-Waregem
63' Wissel Zulte-Waregem Wissel Alan Minda voor Flávio Nazinho Zulte-Waregem
70' Wissel Cercle Brugge Wissel Yann Gboho voor Cercle Brugge 2-1
71' Wissel Cercle Brugge Wissel Zinho Gano voor Kevor Palumets Cercle Brugge
71' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor Nicolas Rommens Kevor Palumets Zulte-Waregem
76' Penalty Zulte-Waregem Penalty Jelle Vossen Modou Tambedou Zulte-Waregem
76' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Ruud Vormer Dylan Demuynck Cercle Brugge
77' Wissel Cercle Brugge Wissel Leonardo Lopes voor Kazeem Olaigbe Cercle Brugge
77' Wissel Cercle Brugge Wissel Hannes Van Der Bruggen voor Nils De Wilde Cercle Brugge
82' Gele kaart Zulte-Waregem Gele kaart voor Joel Bagan Zulte-Waregem
92' Penalty Zulte-Waregem Penalty Jelle Vossen Zulte-Waregem 2-2
91' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Jesper Daland Cercle Brugge
91' Wissel Zulte-Waregem Wissel Yannick Cappelle voor Christian Brüls Zulte-Waregem
110' Wissel Cercle Brugge Wissel Romaric Etonde voor Edgaras Utkus Cercle Brugge
1' Penalty gemist in shootout Cercle Brugge Penalty gemist in shootout Hannes Van Der Bruggen Cercle Brugge 1-0
2' Penalty gescoord in shootout Zulte-Waregem Penalty gescoord in shootout Ruud Vormer Zulte-Waregem 1-1
3' Penalty gemist in shootout Cercle Brugge Penalty gemist in shootout Yann Gboho Cercle Brugge 2-1
4' Penalty gescoord in shootout Zulte-Waregem Penalty gescoord in shootout Jelle Vossen Zulte-Waregem 2-2
5' Penalty gescoord in shootout Cercle Brugge Penalty gescoord in shootout Romaric Etonde Cercle Brugge 2-2
6' Penalty gescoord in shootout Zulte-Waregem Penalty gescoord in shootout Lukas Willen Zulte-Waregem 2-3
7' Penalty gescoord in shootout Cercle Brugge Penalty gescoord in shootout Leonardo Lopes Cercle Brugge 2-3
8' Penalty gescoord in shootout Zulte-Waregem Penalty gescoord in shootout Nicolas Rommens Zulte-Waregem 2-3
9' Penalty gemist in shootout Zulte-Waregem Penalty gemist in shootout Kévin Denkey Zulte-Waregem 3-3
10' Penalty gescoord in shootout Cercle Brugge Penalty gescoord in shootout Zinho Gano Cercle Brugge 3-4
Video hoogtepunten en samenvatting Cercle Brugge - Zulte-Waregem
Opstellingen Cercle Brugge - Zulte-Waregem

Voorbeschouwing Cercle Brugge - Zulte-Waregem

Cercle Brugge en Zulte-Waregem spelen tegen elkaar in seizoen 2023/2024 van de Croky Cup. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Brent Staessens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cercle Brugge en Zulte-Waregem in de Croky Cup vond plaats op 15 januari 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Cercle Brugge. Op basis van de afgelopen 3 duels tussen beide ploegen is Cercle Brugge favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Zulte-Waregem slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.