Nabeschouwing Azerbeidzjan - Zweden (3-0) || EK Kwalificatie 2024

Donderdag 16 november 2023 - 18:00 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Azerbeidzjan het donderdag 16 november 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Zweden. De wedstrijd wordt gespeeld in Bakı Olimpiya Stadionu in Baku.

Via de Azerbeidzjan - Zweden live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Azerbeidzjan - Zweden (3-0)

Het EK Kwalificatie duel tussen Azerbeidzjan en Zweden is onder leiding van scheidsrechter Esther Staubli geëindigd in een 3-0 overwinning voor Azerbeidzjan. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Azerbaijan kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Emin Mahmudov . Azerbaijan vergrootte in de 6e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Renat Dadashov op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 57e minuut moest Azerbaijan verder met een man minder nadat Bahlul Mustafazada een rode kaart had gekregen.

In de 89e minuut volgde een derde treffer van Azerbaijan, waarmee Emin Mahmudov  zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Esther Staubli, waardoor Azerbeidzjan een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Azerbeidzjan - Zweden 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Azerbeidzjan - Zweden teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Azerbaijan Doelpunt Emin Mahmudov  met assist van Renat Dadashov Azerbaijan 1-0
6' Doelpunt Azerbaijan Doelpunt Renat Dadashov met assist van Aleksey Isayev Azerbaijan 2-0
29' Gele kaart Azerbaijan Gele kaart voor Ramil Sheydayev Azerbaijan
46' Gele kaart Sweden Gele kaart voor Dejan Kulusevski Sweden
52' Gele kaart Sweden Gele kaart voor Jens Cajuste Sweden
56' Gele kaart Sweden Gele kaart voor Jan Andersson Sweden
57' Rode kaart Azerbaijan Rode kaart voor Bahlul Mustafazada Azerbaijan
57' Bahlul Mustafazada Azerbaijan
60' Wissel Sweden Wissel Viktor Claesson voor Samuel Gustafson Sweden
60' Wissel Sweden Wissel Emil Krafth  voor Linus Wahlqvist Sweden
66' Wissel Azerbaijan Wissel Höccat Haqverdi voor Renat Dadashov Azerbaijan
72' Gele kaart Azerbaijan Gele kaart voor Shahrudin Mahammadaliyev Azerbaijan
75' Wissel Azerbaijan Wissel Qismat Aliyev  voor Aleksey Isayev Azerbaijan
75' Wissel Sweden Wissel Robin Quaison voor Jens Cajuste Sweden
75' Wissel Azerbaijan Wissel Eddi Israfilov voor Ramil Sheydayev Azerbaijan
81' Wissel Azerbaijan Wissel Elvin Camalov voor Coshqun Diniyev Azerbaijan
81' Wissel Azerbaijan Wissel Mahir Emreli voor Toral Bayramov Azerbaijan
89' Doelpunt Azerbaijan Doelpunt Emin Mahmudov  met assist van Shahrudin Mahammadaliyev Azerbaijan 3-0
92' Gele kaart Azerbaijan Gele kaart voor Anton Kryvotsiuk Azerbaijan
Video hoogtepunten en samenvatting Azerbeidzjan - Zweden
Opstellingen Azerbeidzjan - Zweden
De opstellingen van Azerbeidzjan en Zweden zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Azerbeidzjan gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Zweden zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Jan Olof Andersson
Voorbeschouwing Azerbeidzjan - Zweden

Azerbeidzjan en Zweden spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Esther Staubli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Azerbeidzjan en Zweden in de EK Kwalificatie vond plaats op 27 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zweden. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Zweden favoriet. 1 keer wist de ploeg van Azerbeidzjan te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Azerbeidzjan. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Azerbeidzjan 0
Winst Zweden 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Azerbeidzjan op een 4e positie staat, terwijl we Zweden terugvinden op de 3e plaats.