Nabeschouwing België - Azerbeidzjan (5-0) || EK Kwalificatie 2024

Zondag 19 november 2023 - 18:00 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt België het zondag 19 november 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Azerbeidzjan. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Roi Baudouin in Brussels.

Via de België - Azerbeidzjan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing België - Azerbeidzjan (5-0)

Het EK Kwalificatie duel tussen België en Azerbeidzjan is onder leiding van scheidsrechter Gergő Bogár geëindigd in een 5-0 overwinning voor België. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Romelu Lukaku , waarmee Belgium met 1-0 de leiding nam. In de 24e minuut kreeg Eddi Israfilov van Azerbaijan voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Azerbaijan de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. In de 26e werd de voorsprong voor Belgium verdubbeld dankzij een doelpunt van Romelu Lukaku .

In de 30e minuut volgde een derde treffer van Belgium, waarmee Romelu Lukaku  zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Ook na de derde treffer nam Belgium geen gas terug, waardoor in de 37e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Romelu Lukaku . De vijfde treffer van Belgium viel in de 90e minuut en kwam op naam te staan van Leandro Trossard.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Gergő Bogár bij een 5-0 eindstand in het voordeel van België.

LIVE België - Azerbeidzjan 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd België - Azerbeidzjan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Doelpunt Belgium Doelpunt Romelu Lukaku  met assist van Jérémy Doku Belgium 1-0
20' Gele kaart Azerbaijan Gele kaart voor Eddi Israfilov Azerbaijan
22' Gele kaart Belgium Gele kaart voor Arthur Theate Belgium
24' Tweede gele kaart Azerbaijan Tweede gele kaart voor Eddi Israfilov Azerbaijan
26' Doelpunt Belgium Doelpunt Romelu Lukaku  met assist van Timothy Castagne Belgium 2-0
30' Doelpunt Belgium Doelpunt Romelu Lukaku  met assist van Wout Faes Belgium 3-0
37' Doelpunt Belgium Doelpunt Romelu Lukaku  met assist van Orel Mangala Belgium 4-0
45' Gele kaart Belgium Gele kaart voor Aster Vranckx Belgium
47' VAR: Afgekeurd doelpunt Timothy Castagne Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Timothy Castagne Belgium
48' Timothy Castagne Belgium
46' Wissel Azerbaijan Wissel Qismat Aliyev  voor Elvin Cafarquliyev Azerbaijan
46' Wissel Azerbaijan Wissel Coshqun Diniyev voor Aleksey Isayev Azerbaijan
46' Wissel Belgium Wissel Youri Tielemans voor Aster Vranckx Belgium
46' Wissel Azerbaijan Wissel Nariman Akhundzade voor Mahir Emreli Azerbaijan
46' Wissel Belgium Wissel Loïs Openda voor Romelu Lukaku  Belgium
60' Wissel Belgium Wissel Yannick Carrasco voor Johan Bakayoko Belgium
60' Wissel Belgium Wissel Alexis Saelemaekers voor Arthur Theate Belgium
64' Wissel Azerbaijan Wissel Rustam Ahmadzada voor Renat Dadashov Azerbaijan
77' Wissel Azerbaijan Wissel Elvin Camalov voor Emin Mahmudov  Azerbaijan
84' Wissel Belgium Wissel Ameen Al-Dakhil voor Jan Vertonghen Belgium
86' Gele kaart Azerbaijan Gele kaart voor Shahrudin Mahammadaliyev Azerbaijan
90' Doelpunt Belgium Doelpunt Leandro Trossard met assist van Jérémy Doku Belgium 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting België - Azerbeidzjan
Opstellingen België - Azerbeidzjan
De opstellingen van België en Azerbeidzjan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat België gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Azerbeidzjan zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Domenico Tedesco
Voorbeschouwing België - Azerbeidzjan

België en Azerbeidzjan spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gergő Bogár en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen België en Azerbeidzjan in de EK Kwalificatie vond plaats op 9 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor België. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is België favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Azerbeidzjan slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst België 1
Winst Azerbeidzjan 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel België op een 2e positie staat, terwijl we Azerbeidzjan terugvinden op de 4e plaats.