Nabeschouwing Bosnië Herzegovina - Slowakije (1-2) || EK Kwalificatie 2024

Zondag 19 november 2023 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Bosnië Herzegovina het zondag 19 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Slowakije. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Bilino Polje in Zenica.

Via de Bosnië Herzegovina - Slowakije live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bosnië Herzegovina - Slowakije (1-2)

Het EK Kwalificatie duel tussen Bosnië Herzegovina en Slowakije is onder leiding van scheidsrechter Julian Weinberger geëindigd in een 1-2 overwinning voor Slowakije. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Patrik Hrosovsky zette Bosnia and Herzegovina op een 1-0 voorsprong in de 49e minuut van de wedstrijd. Slovakia kwam in de 52e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Róbert Bozeník, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 63e minuut kreeg Renato Gojkovic van Bosnia and Herzegovina voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Bosnia and Herzegovina de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 71e minuut was het Slovakia dat op een 1-2 voorsprong kwam na een goal van Lubomir Satka, die daarmee ook meteen de wedstrijd besliste.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Julian Weinberger, waardoor Slowakije een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Bosnië Herzegovina - Slowakije 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bosnië Herzegovina - Slowakije teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Gele kaart Bosnia and Herzegovina Gele kaart voor Renato Gojkovic Bosnia and Herzegovina
48' Gele kaart Bosnia and Herzegovina Gele kaart voor Ivan Basic Bosnia and Herzegovina
49' Eigen doelpunt Bosnia and Herzegovina Eigen doelpunt Patrik Hrosovsky Haris Hajradinovic Bosnia and Herzegovina 1-0
52' Doelpunt Slovakia Doelpunt Róbert Bozeník met assist van David Hancko Slovakia 1-1
52' Gele kaart Slovakia Gele kaart voor Róbert Bozeník Slovakia
58' Gele kaart Bosnia and Herzegovina Gele kaart voor Smail Prevljak Bosnia and Herzegovina
59' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel Nemanja Bilbija voor Smail Prevljak Bosnia and Herzegovina
63' Tweede gele kaart Bosnia and Herzegovina Tweede gele kaart voor Renato Gojkovic Bosnia and Herzegovina
66' Wissel Slovakia Wissel Juraj Kucka voor László Bénes Slovakia
71' Doelpunt Slovakia Doelpunt Lubomir Satka met assist van Juraj Kucka Slovakia 1-2
75' Wissel Slovakia Wissel Robert Polievka voor Róbert Bozeník Slovakia
75' Wissel Slovakia Wissel Lubomir Tupta voor Robert Mak Slovakia
78' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel Nermin Zolotic voor Gojko Cimirot Bosnia and Herzegovina
85' Wissel Slovakia Wissel Jakub Kadak voor Ondrej Duda Slovakia
85' Wissel Slovakia Wissel Erik Jirka voor Tomas Suslov Slovakia
87' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel Dal Varesanovic voor Said Hamulic Bosnia and Herzegovina
87' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel Almedin Ziljkic voor Haris Hajradinovic Bosnia and Herzegovina
Video hoogtepunten en samenvatting Bosnië Herzegovina - Slowakije
Opstellingen Bosnië Herzegovina - Slowakije
De opstellingen van Bosnië Herzegovina en Slowakije zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bosnië Herzegovina gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Slowakije zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Savo Milošević
Coach Samuel Slovák
Voorbeschouwing Bosnië Herzegovina - Slowakije

Bosnië Herzegovina en Slowakije spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Julian Weinberger en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bosnië Herzegovina en Slowakije in de EK Kwalificatie vond plaats op 26 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Slowakije. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Slowakije favoriet. 1 keer wist de ploeg van Bosnië Herzegovina te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Bosnië Herzegovina. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Bosnië Herzegovina 0
Winst Slowakije 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bosnië Herzegovina op een 5e positie staat, terwijl we Slowakije terugvinden op de 2e plaats.