Nabeschouwing Bosnië Herzegovina - Ukraïne (1-2) || EK Kwalificatie 2024

Donderdag 21 maart 2024 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Bosnië Herzegovina het donderdag 21 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Ukraïne. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Bilino Polje in Zenica.

Via de Bosnië Herzegovina - Ukraïne live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bosnië Herzegovina - Ukraïne (1-2)

Het EK Kwalificatie duel tussen Bosnië Herzegovina en Ukraïne is onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer geëindigd in een 1-2 overwinning voor Ukraïne. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Mykola Matvienko zette Bosnia and Herzegovina op een 1-0 voorsprong in de 56e minuut van de wedstrijd. Ukraine kwam in de 85e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Roman Yaremchuk, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 88e minuut zette Artem Dovbyk zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ukraine de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Felix Zwayer, waardoor Ukraïne een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Bosnië Herzegovina - Ukraïne 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bosnië Herzegovina - Ukraïne teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Gele kaart Bosnia and Herzegovina Gele kaart voor Sead Kolasinac Bosnia and Herzegovina
16' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor Mykola Matvienko Ukraine
26' Gele kaart Bosnia and Herzegovina Gele kaart voor Jusuf Gazibegovic Bosnia and Herzegovina
56' Eigen doelpunt Bosnia and Herzegovina Eigen doelpunt Mykola Matvienko Bosnia and Herzegovina 1-0
58' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor Yukhym Konoplya Ukraine
68' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel Eldar Civic voor Amar Dedic Bosnia and Herzegovina
76' Wissel Ukraine Wissel Oleksiy Gutsulyak voor Oleksandr Zubkov Ukraine
76' Wissel Ukraine Wissel Ruslan Malinovskyi voor Oleksandr Zinchenko  Ukraine
79' Gele kaart Bosnia and Herzegovina Gele kaart voor Anel Ahmedhodzic Bosnia and Herzegovina
81' Wissel Ukraine Wissel Roman Yaremchuk voor Volodymyr Brazhko Ukraine
82' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel Adnan Kovacevic voor Anel Ahmedhodzic Bosnia and Herzegovina
82' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel Miralem Pjanic voor Haris Hajradinovic Bosnia and Herzegovina
85' Doelpunt Ukraine Doelpunt Roman Yaremchuk met assist van Yukhym Konoplya Ukraine 1-1
88' Doelpunt Ukraine Doelpunt Artem Dovbyk met assist van Roman Yaremchuk Ukraine 1-2
91' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor Roman Yaremchuk Ukraine
92' Wissel Bosnia and Herzegovina Wissel Amar Rahmanovic voor Rade Krunic Bosnia and Herzegovina
94' Gele kaart Bosnia and Herzegovina Gele kaart voor Adnan Kovacevic Bosnia and Herzegovina
92' Wissel Ukraine Wissel Maksym Taloverov voor Artem Dovbyk Ukraine
97' Gele kaart Ukraine Gele kaart voor Andriy Lunin Ukraine
Video hoogtepunten en samenvatting Bosnië Herzegovina - Ukraïne
Opstellingen Bosnië Herzegovina - Ukraïne
De opstellingen van Bosnië Herzegovina en Ukraïne zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bosnië Herzegovina gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Ukraïne zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Savo Milošević
Voorbeschouwing Bosnië Herzegovina - Ukraïne

Bosnië Herzegovina en Ukraïne spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Felix Zwayer en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Bosnië Herzegovina en Ukraïne elkaar treffen in de EK Kwalificatie.