Nabeschouwing Cyprus - Spanje (1-3) || EK Kwalificatie 2024

Donderdag 16 november 2023 - 18:00 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Cyprus het donderdag 16 november 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Spanje. De wedstrijd wordt gespeeld in Makareio Stadio in Lefkosía.

Via de Cyprus - Spanje live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Cyprus - Spanje (1-3)

Het EK Kwalificatie duel tussen Cyprus en Spanje is onder leiding van scheidsrechter Mykola Balakin geëindigd in een 1-3 overwinning voor Spanje. Na 45 minuten stond er een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Spain kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Lamine Yamal. Spain vergrootte in de 22e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mikel Oyarzabal op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 28e minuut volgde een derde treffer van Spain, waarmee Joselu zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Na 75 minuten deed Kostas Pileas iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Cyprus werd verkleind tot 1-3. Hiermee kon een nederlaag voor Cyprus echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Spanje.

LIVE Cyprus - Spanje 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Cyprus - Spanje teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Spain Doelpunt Lamine Yamal met assist van Joselu Spain 0-1
17' Gele kaart Cyprus Gele kaart voor Anderson Correia Cyprus
22' Doelpunt Spain Doelpunt Mikel Oyarzabal met assist van Alejandro Grimaldo Spain 0-2
24' Mikel Oyarzabal Spain
28' Doelpunt Spain Doelpunt Joselu met assist van Mikel Oyarzabal Spain 0-3
40' Wissel Spain Wissel Rodrigo Riquelme voor Mikel Oyarzabal Spain
46' Wissel Cyprus Wissel Charalampos Charalampous voor Charalampos Kyriakou Cyprus
46' Wissel Spain Wissel David García voor Robin Le Normand Spain
46' Wissel Spain Wissel Aleix García voor Mikel Merino Spain
46' Wissel Cyprus Wissel Danilo Spoljaric voor Hector Kyprianou Cyprus
59' Gele kaart Cyprus Gele kaart voor Andreas Karo Cyprus
60' Wissel Cyprus Wissel Andronikos Kakoullis voor Ioannis Pittas Cyprus
66' Wissel Spain Wissel Daniel Carvajal voor Jesús Navas Spain
66' Wissel Cyprus Wissel Ioannis Kousoulos voor Andreas Karo Cyprus
73' Wissel Spain Wissel Ferran Torres voor Lamine Yamal Spain
75' Doelpunt Cyprus Doelpunt Kostas Pileas met assist van Charalampos Charalampous Cyprus 1-3
77' Gele kaart Cyprus Gele kaart voor Ioannis Kousoulos Cyprus
77' Kostas Pileas Cyprus
82' Gele kaart Spain Gele kaart voor Rodrigo Riquelme Spain
87' Gele kaart Cyprus Gele kaart voor Danilo Spoljaric Cyprus
Video hoogtepunten en samenvatting Cyprus - Spanje
Opstellingen Cyprus - Spanje
De opstellingen van Cyprus en Spanje zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Cyprus gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Spanje zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Cyprus - Spanje

Cyprus en Spanje spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Mykola Balakin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Cyprus en Spanje in de EK Kwalificatie vond plaats op 12 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Spanje. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Spanje favoriet. 1 keer wist de ploeg van Cyprus te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Cyprus. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Cyprus 0
Winst Spanje 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Cyprus op een 5e positie staat, terwijl we Spanje terugvinden op de 1e plaats.