Nabeschouwing Estland - Oostenrijk (0-2) || EK Kwalificatie 2024

Donderdag 16 november 2023 - 18:00 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Estland het donderdag 16 november 2023 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Oostenrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in A. Le Coq Arena in Tallinn.

Via de Estland - Oostenrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Estland - Oostenrijk (0-2)

Het EK Kwalificatie duel tussen Estland en Oostenrijk is onder leiding van scheidsrechter Nikola Dabanović geëindigd in een 0-2 overwinning voor Oostenrijk. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door Konrad Laimer, waarmee Austria met 0-1 de leiding nam. Austria vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Philipp Lienhart op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 0-2 stand in het voordeel van Oostenrijk.

LIVE Estland - Oostenrijk 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Estland - Oostenrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Austria Doelpunt Konrad Laimer met assist van Xaver Schlager Austria 0-1
40' Doelpunt Austria Doelpunt Philipp Lienhart met assist van David Alaba Austria 0-2
46' Wissel Austria Wissel Marko Arnautović voor Konrad Laimer Austria
60' Wissel Estonia Wissel Oliver Jürgens voor Henri Anier Estonia
60' Wissel Estonia Wissel Rocco Robert Shein voor Georgi Tunjov Estonia
63' Wissel Austria Wissel Sasa Kalajdzic voor Michael Gregoritsch Austria
63' Wissel Austria Wissel Romano Schmid voor Christoph Baumgartner Austria
71' Wissel Estonia Wissel Artur Pikk voor Martin Miller Estonia
71' Wissel Estonia Wissel Sergei Zenjov voor Bogdan Vastsuk Estonia
76' Wissel Austria Wissel Matthias Seidl voor Xaver Schlager Austria
83' Wissel Estonia Wissel Rasmus Peetson voor Markus Poom Estonia
89' Wissel Austria Wissel Florian Kainz voor Marcel Sabitzer Austria
Video hoogtepunten en samenvatting Estland - Oostenrijk
Opstellingen Estland - Oostenrijk
De opstellingen van Estland en Oostenrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Estland gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Oostenrijk zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Estland - Oostenrijk

Estland en Oostenrijk spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nikola Dabanović en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Estland en Oostenrijk in de EK Kwalificatie vond plaats op 27 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Oostenrijk. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Oostenrijk favoriet. 1 keer wist de ploeg van Estland te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Estland. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Estland 0
Winst Oostenrijk 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Estland op een 5e positie staat, terwijl we Oostenrijk terugvinden op de 2e plaats.