Nabeschouwing Frankrijk - Gibraltar (14-0) || EK Kwalificatie 2024

Zaterdag 18 november 2023 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Frankrijk het zaterdag 18 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Gibraltar. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Riviera in Nice.

Via de Frankrijk - Gibraltar live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Frankrijk - Gibraltar (14-0)

Het EK Kwalificatie duel tussen Frankrijk en Gibraltar is onder leiding van scheidsrechter John Brooks geëindigd in een 14-0 overwinning voor Frankrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 7-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 14-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Ethan Santos zette France op een 1-0 voorsprong in de 3e minuut van de wedstrijd. France vergrootte in de 4e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Marcus Thuram op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 16e minuut volgde een derde treffer van France, waarmee Warren Zaïre-Emery zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

In de 18e minuut werd Ethan Santos van Gibraltar met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Gibraltar het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 30e minuut werd de stand op 4-0 gezet na een benutte penalty van France speler Kylian Mbappé . De vijfde treffer van France viel in de 34e minuut en kwam op naam te staan van Jonathan Clauss. Even later viel in de 36e minuut opnieuw een doelpunt. Het was Kingsley Coman van France die de score op 6-0 zette. Ook daarna bleven de doelpunten vallen, want na 37 minuten kon opnieuw gejuicht worden door supporters van France. Het doelpunt dat gescoord werd kwam op naam te staan van Youssouf Fofana die de stand in de wedstrijd op 7-0 zette. Het volgende doelpunt viel in de 63e minuut en werd gescoord door Adrien Rabiot van France. Het betekende de 8-0. Hiermee hield het nog steeds niet op. Uiteindelijk zouden er nog 5 doelpunten gemaakt worden in deze zeer productieve wedstrijd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter John Brooks en eindigde de wedstrijd dus met een 14-0 stand in het voordeel van Frankrijk.

LIVE Frankrijk - Gibraltar 14-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Frankrijk - Gibraltar teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Eigen doelpunt France Eigen doelpunt Ethan Santos France 1-0
4' Doelpunt France Doelpunt Marcus Thuram met assist van Jonathan Clauss France 2-0
16' Doelpunt France Doelpunt Warren Zaïre-Emery met assist van Kingsley Coman France 3-0
17' Ethan Santos Gibraltar
18' Rode kaart Gibraltar Rode kaart voor Ethan Santos Gibraltar
20' Wissel France Wissel Youssouf Fofana voor Warren Zaïre-Emery France
30' Penalty France Penalty Kylian Mbappé  France 4-0
31' Gele kaart Gibraltar Gele kaart voor Lee Casciaro Gibraltar
34' Doelpunt France Doelpunt Jonathan Clauss met assist van Kylian Mbappé  France 5-0
36' Doelpunt France Doelpunt Kingsley Coman France 6-0
37' Doelpunt France Doelpunt Youssouf Fofana met assist van Kylian Mbappé  France 7-0
61' Wissel Gibraltar Wissel Ethan Jolley voor Liam Walker Gibraltar
61' Wissel Gibraltar Wissel Jayce Olivero voor Joseph Chipolina Gibraltar
63' Doelpunt France Doelpunt Adrien Rabiot France 8-0
65' Doelpunt France Doelpunt Kingsley Coman met assist van Kylian Mbappé  France 9-0
66' Wissel France Wissel Ousmane Dembélé voor Kingsley Coman France
67' Wissel France Wissel Olivier Giroud voor Marcus Thuram France
67' Wissel France Wissel Boubacar Kamara voor Adrien Rabiot France
73' Doelpunt France Doelpunt Ousmane Dembélé met assist van Jonathan Clauss France 10-0
74' Doelpunt France Doelpunt Kylian Mbappé  met assist van Theo Hernández France 11-0
78' VAR: Afgekeurd doelpunt Olivier Giroud Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Olivier Giroud France
81' Wissel Gibraltar Wissel Jamie Coombes voor Tjay De Barr Gibraltar
81' Wissel France Wissel William Saliba voor Dayot Upamecano France
81' Doelpunt France Doelpunt Olivier Giroud France
82' Doelpunt France Doelpunt Kylian Mbappé  met assist van Youssouf Fofana France 12-0
89' Doelpunt France Doelpunt Olivier Giroud met assist van Antoine Griezmann France 13-0
91' Doelpunt France Doelpunt Olivier Giroud met assist van Theo Hernández France 14-0
Video hoogtepunten en samenvatting Frankrijk - Gibraltar
Opstellingen Frankrijk - Gibraltar
De opstellingen van Frankrijk en Gibraltar zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Frankrijk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Gibraltar zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Julio César Ribas Vlahovic
Voorbeschouwing Frankrijk - Gibraltar

Frankrijk en Gibraltar spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter John Brooks en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Frankrijk en Gibraltar in de EK Kwalificatie vond plaats op 16 juni 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Frankrijk. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Frankrijk favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Gibraltar slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Frankrijk 1
Winst Gibraltar 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Frankrijk op een 1e positie staat, terwijl we Gibraltar terugvinden op de 5e plaats.