Nabeschouwing Georgië - Griekenland (0-0) (4-3 na strafschoppen) || EK Kwalificatie 2024

Dinsdag 26 maart 2024 - 18:00 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Georgië het dinsdag 26 maart 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Griekenland. De wedstrijd wordt gespeeld in Boris Paichadze Dinamo Arena in Tbilisi.

Via de Georgië - Griekenland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Georgië - Griekenland (0-0) (4-3 na strafschoppen)

Het EK Kwalificatie duel tussen Georgië en Griekenland is onder leiding van scheidsrechter Szymon Marciniak geëindigd in een overwinning voor Georgië. Er moesten strafschoppen aan te pas komen om een winnaar te bepalen. Na de reguliere speeltijd was de stand 0-0 en ook na verlenging kwam er geen winnaar uit de bus. Uiteindelijk bleek Georgië het meest scherp tijdens de strafschoppenserie, die door de ploeg met 4-3 gewonnen werd.

Het was lang wachten op het eerste doelpunt, want in de reguliere speeltijd konden beide ploegen niet tot scoren komen. Hier bleek uiteindelijk een verlenging voor nodig te zijn.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Giorgi Loria in de 48e minuut, waardoor Georgia met een man minder kwam te staan. Qua balbezit waren Georgië en Griekenland gedurende de wedstrijd redelijk gelijk aan elkaar. De meeste kansen waren voor Georgië, dat de kansen alleen niet wist om te zetten in doelpunten.

Ook de verlenging zorgde uiteindelijk niet voor een winnaar, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Uiteindelijk resulteerde dit in een 4-3 score in het voordeel van Georgië, die daarmee de overwinning mocht claimen.

LIVE Georgië - Griekenland 0-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Georgië - Griekenland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Greece Gele kaart voor George Baldock Greece
35' Gele kaart Greece Gele kaart voor Pantelis Hatzidiakos Greece
42' Gele kaart Georgia Gele kaart voor Budu Zivzivadze Georgia
44' Gele kaart Greece Gele kaart voor Konstantinos Mavropanos Greece
48' Rode kaart Georgia Rode kaart voor Giorgi Loria Georgia
50' Gele kaart Georgia Gele kaart voor S. Kvirkvelia Georgia
60' Wissel Greece Wissel Lazaros Rota voor George Baldock Greece
61' Wissel Greece Wissel Giannis Konstantelias voor Dimitrios Pelkas Greece
67' Wissel Greece Wissel Manolis Siopis voor Dimitrios Kourbelis Greece
75' Wissel Georgia Wissel Georges Mikautadze voor Budu Zivzivadze Georgia
86' Wissel Georgia Wissel Georgiy Tsitaishvili voor Levan Shengelia Georgia
90' Gele kaart Greece Gele kaart voor Giannis Konstantelias Greece
93' Gele kaart Greece Gele kaart voor Lazaros Rota Greece
90' Wissel Greece Wissel G. Giakoumakis voor Fotis Ioannidis Greece
99' Wissel Greece Wissel Andreas Bouchalakis voor Petros Mantalos Greece
104' Wissel Georgia Wissel Nika Kvekveskiri voor Otar Kiteishvili Georgia
104' Wissel Georgia Wissel Zuriko Davitashvili voor Giorgi Chakvetadze Georgia
105' Wissel Greece Wissel Panagiotis Retsos voor Pantelis Hatzidiakos Greece
109' Wissel Georgia Wissel Giorgi Kvilitaia voor Khvicha Kvaratskhelia Georgia
1' Penalty gescoord in shootout Georgia Penalty gescoord in shootout Giorgi Kochorashvili Georgia 1-0
2' Penalty gemist in shootout Greece Penalty gemist in shootout Anastasios Bakasetas  Greece 1-0
3' Penalty gescoord in shootout Georgia Penalty gescoord in shootout Zuriko Davitashvili Georgia 2-0
4' Penalty gescoord in shootout Greece Penalty gescoord in shootout Georgios Masouras Greece 2-1
5' Penalty gemist in shootout Georgia Penalty gemist in shootout Georges Mikautadze Georgia 2-1
6' Penalty gescoord in shootout Greece Penalty gescoord in shootout Andreas Bouchalakis Greece 2-2
7' Penalty gescoord in shootout Georgia Penalty gescoord in shootout Lasha Dvali Georgia 3-2
8' Penalty gemist in shootout Greece Penalty gemist in shootout G. Giakoumakis Greece 3-2
9' Penalty gescoord in shootout Georgia Penalty gescoord in shootout Nika Kvekveskiri Georgia 4-2
Video hoogtepunten en samenvatting Georgië - Griekenland
Opstellingen Georgië - Griekenland
De opstellingen van Georgië en Griekenland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Georgië gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Griekenland zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Georgië - Griekenland

Georgië en Griekenland spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Szymon Marciniak en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Georgië en Griekenland elkaar treffen in de EK Kwalificatie.