Nabeschouwing Georgië - Luxemburg (2-0) || EK Kwalificatie 2024

Donderdag 21 maart 2024 - 18:00 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Georgië het donderdag 21 maart 2024 om 18:00 uur in eigen huis op tegen Luxemburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Boris Paichadze Dinamo Arena in Tbilisi.

Via de Georgië - Luxemburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Georgië - Luxemburg (2-0)

Het EK Kwalificatie duel tussen Georgië en Luxemburg is onder leiding van scheidsrechter José María Sánchez Martínez geëindigd in een 2-0 overwinning voor Georgië. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 40e minuut door Budu Zivzivadze, waarmee Georgia met 1-0 de leiding nam. In de 56e minuut moest Maxime Chanot van het veld vertrekken nadat scheidsrechter José María Sánchez Martínez een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Luxembourg verder met een speler minder. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep Georgia via een goal van Budu Zivzivadze in de 63e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Georgië.

LIVE Georgië - Luxemburg 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Georgië - Luxemburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

21' Gele kaart Georgia Gele kaart voor Budu Zivzivadze Georgia
24' Gele kaart Luxembourg Gele kaart voor Mica Pinto Luxembourg
40' Doelpunt Georgia Doelpunt Budu Zivzivadze Georgia 1-0
42' Wissel Luxembourg Wissel Marvin Martins  voor Mica Pinto Luxembourg
53' VAR: Afgekeurd doelpunt Gerson Rodrigues Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Gerson Rodrigues Luxembourg
54' Gele kaart Luxembourg Gele kaart voor Gerson Rodrigues Luxembourg
56' Rode kaart Luxembourg Rode kaart voor Maxime Chanot Luxembourg
63' Doelpunt Georgia Doelpunt Budu Zivzivadze met assist van Levan Shengelia Georgia 2-0
66' Gele kaart Luxembourg Gele kaart voor Leandro Barreiro Luxembourg
72' Wissel Georgia Wissel Georgiy Tsitaishvili voor Levan Shengelia Georgia
77' Wissel Luxembourg Wissel Alessio Curci voor Yvandro Borges Sanches Luxembourg
77' Wissel Georgia Wissel Zuriko Davitashvili voor Georges Mikautadze Georgia
77' Wissel Georgia Wissel Nika Kvekveskiri voor Giorgi Chakvetadze Georgia
77' Wissel Luxembourg Wissel Olivier Thill voor Mathias Olesen Luxembourg
78' Gele kaart Georgia Gele kaart voor Nika Kvekveskiri Georgia
82' Gele kaart Luxembourg Gele kaart voor Marvin Martins  Luxembourg
86' Wissel Georgia Wissel Giorgi Kvilitaia voor Budu Zivzivadze Georgia
86' Wissel Georgia Wissel Jaba Kankava voor Giorgi Kochorashvili Georgia
87' Gele kaart Luxembourg Gele kaart voor Christopher Martins Pereira Luxembourg
87' Gele kaart Georgia Gele kaart voor Jaba Kankava Georgia
92' Gele kaart Luxembourg Gele kaart voor Florian Bohnert Luxembourg
92' Gele kaart Georgia Gele kaart voor Guram Kashia  Georgia
91' Wissel Luxembourg Wissel Seid Korac voor Gerson Rodrigues Luxembourg
91' Wissel Luxembourg Wissel Edvin Muratovic voor Enes Mahmutovic Luxembourg
Video hoogtepunten en samenvatting Georgië - Luxemburg
Opstellingen Georgië - Luxemburg
De opstellingen van Georgië en Luxemburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Georgië gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Luxemburg zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Voorbeschouwing Georgië - Luxemburg

Georgië en Luxemburg spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter José María Sánchez Martínez en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Georgië en Luxemburg elkaar treffen in de EK Kwalificatie.