Nabeschouwing Gibraltar - Nederland (0-6) || EK Kwalificatie 2024

Dinsdag 21 november 2023 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Gibraltar het dinsdag 21 november 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Nederland. De wedstrijd wordt gespeeld in Victoria Stadium in Gibraltar.

Via de Gibraltar - Nederland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gibraltar - Nederland (0-6)

Het EK Kwalificatie duel tussen Gibraltar en Nederland is onder leiding van scheidsrechter Arda Kardeşler geëindigd in een 0-6 overwinning voor Nederland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door Calvin Stengs, waarmee Netherlands met 0-1 de leiding nam. Netherlands vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mats Wieffer op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut volgde een derde treffer van Netherlands, waarmee Teun Koopmeiners zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Netherlands geen gas terug, waardoor in de 50e minuut de 0-4 volgde die op naam kwam van Calvin Stengs. De 0-5 voor Netherlands volgde even later in de 62e minuut nadat Calvin Stengs namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 81e minuut en kwam op naam te staan van Netherlands speler Cody Gakpo, die daarmee tekende voor de 0-6.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Arda Kardeşler en eindigde de wedstrijd dus met een 0-6 stand in het voordeel van Nederland, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Gibraltar - Nederland 0-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gibraltar - Nederland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Netherlands Doelpunt Calvin Stengs met assist van Joey Veerman Netherlands 0-1
14' Wissel Gibraltar Wissel Ethan Jolley voor Nicholas Pozo Gibraltar
23' Doelpunt Netherlands Doelpunt Mats Wieffer met assist van Joey Veerman Netherlands 0-2
38' Doelpunt Netherlands Doelpunt Teun Koopmeiners met assist van Quilindschy Hartman Netherlands 0-3
45' Gele kaart Netherlands Gele kaart voor Jordan Teze Netherlands
46' Wissel Netherlands Wissel Thijs Dallinga voor Wout Weghorst Netherlands
46' Wissel Netherlands Wissel Jorrel Hato voor Virgil van Dijk  Netherlands
46' Wissel Netherlands Wissel Tijjani Reijnders voor Joey Veerman Netherlands
50' Doelpunt Netherlands Doelpunt Calvin Stengs met assist van Donyell Malen Netherlands 0-4
62' Doelpunt Netherlands Doelpunt Calvin Stengs met assist van Jordan Teze Netherlands 0-5
63' Wissel Netherlands Wissel Xavi Simons voor Quilindschy Hartman Netherlands
66' Wissel Gibraltar Wissel Mohamed Badr voor Joseph Chipolina Gibraltar
66' Wissel Gibraltar Wissel Jamie Coombes voor Lee Casciaro Gibraltar
66' Wissel Gibraltar Wissel Ayoub El Hmidi voor Liam Walker Gibraltar
77' Wissel Netherlands Wissel Cody Gakpo voor Donyell Malen Netherlands
81' Doelpunt Netherlands Doelpunt Cody Gakpo met assist van Jorrel Hato Netherlands 0-6
82' Wissel Gibraltar Wissel Dylan Peacock voor Tjay De Barr Gibraltar
83' Gele kaart Gibraltar Gele kaart voor Evan De Haro Gibraltar
Video hoogtepunten en samenvatting Gibraltar - Nederland
Opstellingen Gibraltar - Nederland
De opstellingen van Gibraltar en Nederland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gibraltar gaat aantreden in een 5-4-1 formatie en Nederland zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Julio César Ribas Vlahovic
Coach Ronald Koeman
Voorbeschouwing Gibraltar - Nederland

Gibraltar en Nederland spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Arda Kardeşler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Gibraltar en Nederland in de EK Kwalificatie vond plaats op 27 maart 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Nederland. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Nederland favoriet. 1 keer wist de ploeg van Gibraltar te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Gibraltar. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Gibraltar 0
Winst Nederland 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Gibraltar op een 5e positie staat, terwijl we Nederland terugvinden op de 2e plaats.