Nabeschouwing Griekenland - Kazachstan (5-0) || EK Kwalificatie 2024

Donderdag 21 maart 2024 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Griekenland het donderdag 21 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Kazachstan. De wedstrijd wordt gespeeld in Olympiako Stadio Spyros Louis in Athens.

Via de Griekenland - Kazachstan live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Griekenland - Kazachstan (5-0)

Het EK Kwalificatie duel tussen Griekenland en Kazachstan is onder leiding van scheidsrechter Danny Desmond Makkelie geëindigd in een 5-0 overwinning voor Griekenland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 4-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 9 minuten. Anastasios Bakasetas  maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Greece vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Greece vergrootte in de 15e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Dimitrios Pelkas op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 37e minuut volgde een derde treffer van Greece, waarmee Fotis Ioannidis zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Greece geen gas terug, waardoor in de 40e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van Dimitrios Kourbelis. In de 86e werkte Erkin Tapalov de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 5-0 kwam te staan.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Danny Desmond Makkelie bij een 5-0 eindstand in het voordeel van Griekenland.

LIVE Griekenland - Kazachstan 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Griekenland - Kazachstan teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Penalty Greece Penalty Anastasios Bakasetas  Greece 1-0
15' Doelpunt Greece Doelpunt Dimitrios Pelkas met assist van Georgios Masouras Greece 2-0
17' Gele kaart Kazakhstan Gele kaart voor Yan Vorogovskiy Kazakhstan
30' Gele kaart Greece Gele kaart voor Pantelis Hatzidiakos Greece
37' Doelpunt Greece Doelpunt Fotis Ioannidis met assist van Georgios Masouras Greece 3-0
40' Doelpunt Greece Doelpunt Dimitrios Kourbelis met assist van Konstantinos Tsimikas Greece 4-0
46' Wissel Kazakhstan Wissel Adilet Sadybekov voor Abzal Beysebekov  Kazakhstan
46' Wissel Kazakhstan Wissel Erkin Tapalov voor Bagdat Kairov Kazakhstan
46' Wissel Kazakhstan Wissel Ramazan Orazov voor Elkhan Astanov Kazakhstan
46' Wissel Greece Wissel Panagiotis Retsos voor Pantelis Hatzidiakos Greece
54' Gele kaart Kazakhstan Gele kaart voor Adilet Sadybekov Kazakhstan
64' Wissel Greece Wissel Georgios Giakoumakis voor Dimitrios Pelkas Greece
64' Wissel Greece Wissel Giannis Konstantelias voor Fotis Ioannidis Greece
67' Gele kaart Kazakhstan Gele kaart voor Ramazan Orazov Kazakhstan
67' Wissel Greece Wissel Lazaros Rota voor George Baldock Greece
68' Wissel Kazakhstan Wissel Aleksandr Zuev voor Islam Chesnokov Kazakhstan
68' Gele kaart Kazakhstan Gele kaart voor Temirlan Erlanov Kazakhstan
74' Wissel Greece Wissel Andreas Bouchalakis voor Anastasios Bakasetas  Greece
77' Wissel Kazakhstan Wissel Abat Aymbetov voor Maksim Samorodov Kazakhstan
86' Eigen doelpunt Greece Eigen doelpunt Erkin Tapalov Konstantinos Tsimikas Greece 5-0
Video hoogtepunten en samenvatting Griekenland - Kazachstan
Opstellingen Griekenland - Kazachstan
De opstellingen van Griekenland en Kazachstan zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Griekenland gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Kazachstan zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.
Formatie 5-4-1
Coach Magomed Adiev
Voorbeschouwing Griekenland - Kazachstan

Griekenland en Kazachstan spelen tegen elkaar in seizoen 2024 van de EK Kwalificatie. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Danny Desmond Makkelie en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Griekenland en Kazachstan elkaar treffen in de EK Kwalificatie.