Nabeschouwing Israël - IJsland (1-4) || EK Kwalificatie 2024

Donderdag 21 maart 2024 - 20:45 uur

In de EK Kwalificatie 2024 neemt Israël het donderdag 21 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen IJsland. De wedstrijd wordt gespeeld in Sammy Ofer Stadium in Haifa.

Via de Israël - IJsland live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Israël - IJsland (1-4)

Het EK Kwalificatie duel tussen Israël en IJsland is onder leiding van scheidsrechter Anthony Taylor geëindigd in een 1-4 overwinning voor IJsland. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 31 minuten. Eran Zahavi maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Israel vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Iceland kwam in de 39e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Albert Gudmundsson, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 42e minuut zette Arnór Ingvi Traustason zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Iceland de leiding in de wedstrijd nam.

In de 73e minuut werd Roy Revivo van Israel met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Israel het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Israel kreeg een penalty toegewezen in de 80e minuut, wat de ideale kans was om te scoren. Achter de bal stond Eran Zahavi die de penalty echter niet wist te benutten, waardoor de 1-2 tussenstand op het scorebord bleef staan. Na 83 minuten kwam Iceland op een veiligere 1-3 voorsprong na een goal van Albert Gudmundsson. In de 87e minuut viel opnieuw een doelpunt. Het was Albert Gudmundsson van Iceland die daarmee de stand op 1-4 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Anthony Taylor bij een 1-4 eindstand in het voordeel van IJsland.

LIVE Israël - IJsland 1-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Israël - IJsland teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

31' Penalty Israel Penalty Eran Zahavi Israel 1-0
39' Doelpunt Iceland Doelpunt Albert Gudmundsson Iceland 1-1
42' Doelpunt Iceland Doelpunt Arnór Ingvi Traustason met assist van Albert Gudmundsson Iceland 1-2
46' Wissel Israel Wissel Oscar Gloukh voor Gabi Kanichowsky Israel
46' Wissel Iceland Wissel Jón Dagur Thorsteinsson voor Willum Thór Willumsson Iceland
62' Wissel Iceland Wissel Andri Gudjohnsen voor Orri Óskarsson Iceland
62' Wissel Israel Wissel Ísak Bergmann Jóhannesson voor Arnór Ingvi Traustason Israel
62' Wissel Iceland Wissel Ramzi Safuri voor Gadi Kinda Iceland
70' Wissel Israel Wissel Mohammed Abu Fani voor Dor Peretz Israel
71' Wissel Israel Wissel Liel Abada voor Anan Khalaili Israel
73' Rode kaart Israel Rode kaart voor Roy Revivo Israel
73' Gele kaart Israel Gele kaart voor Eran Zahavi Israel
77' Wissel Iceland Wissel Mikael Anderson voor Arnór Sigurdsson Iceland
78' Eran Zahavi Israel
80' Penalty gemist Israel Penalty gemist Eran Zahavi Eran Zahavi Israel
83' Doelpunt Iceland Doelpunt Albert Gudmundsson met assist van Ísak Bergmann Jóhannesson Iceland 1-3
87' Doelpunt Iceland Doelpunt Albert Gudmundsson met assist van Jón Dagur Thorsteinsson Iceland 1-4
Video hoogtepunten en samenvatting Israël - IJsland
Opstellingen Israël - IJsland
De opstellingen van Israël en IJsland zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Israël gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en IJsland zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.